REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Băncile din Europa de Est sunt în prezent lideri la capitolul creștere

Băncile din Europa de Est sunt în prezent lideri la capitolul creștere

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 257

Sectorul bancar din Europa de Est cunoaște o perioadă de ascensiune în condițiile în care cheltuielile de consum au explodat, iar dobânzile încep să crească, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

După ce au supraviețuit unui amestec toxic provocat de dobânzi apropiate de zero, restricții impuse de autoritățile de reglementare și pagubele provocate de creditele ipotecare în valută, băncile încep să profite de faptul că statele din Europa de Est înregistrează cel mai puternic ritm de creștere din ultimii ani.

O dovadă a acestui avânt sunt principalii jucători de pe piața bancară din regiune. Băncile poloneze Bank Pekao SA și PKO Bank Polski SA au anunțat că vor acorda acționarilor dividende mai mari. Diviziile Erste Group Bank AG și Societe Generale SA au fost stimulate de înăsprirea politicii monetar în Cehia, în timp ce băncile din România profită de pe urma faptului că economia înregistrează un ritm de creștere care se apropie de două cifre. Chiar și Ungaria, țară care a experimentat cea mai mare bancă taxă pe bănci din Europa, a ajuns la un armistițiu cu sectorul bancar.

"Sunt multe motive pentru a fi optimiști. Începem să vedem o relansare a investițiilor. Reglementările par să fie mai relaxate decât ne așteptam. Economia este puternică și sănătoasă", a declarat directorul general de la ING Bank Slaski, Brunon Bartkiewicz.

Atractivitatea crescută a sectorului financiar îi atrage pe investitori și împinge în sus cotațiile acțiunilor băncilor care se tranzacționează la valori ridicate la nivelul regiunii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369