REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băncile străine stau la coadă pentru a obţine dolari de la Fed

Băncile străine stau la coadă pentru a obţine dolari de la Fed

Valentina CAMARA 25 martie 2023 | 00:00 317

O facilitate introdusă de Rezerva Federală americană pentru a oferi băncilor centrale din străinătate acces la finanţare în dolari a fost accesată pentru o valoare record de 60 de miliarde de dolari, pe parcursul unei săptămâni de stres în sectorul bancar care a afectat pieţele financiare din întreaga lume, transmite Bloomberg.

Bancile straine stau la coada pentru a obtine dolari de la Fed

Cererea record pentru Foreign and International Monetary Authorities Repo Facility pusă la punct de Fed a venit în perioada 15 - 22 martie. Fed nu a oferit informaţii cu privire la identitatea băncilor care au accesat facilitatea.

"Cineva, undeva are nevoie de finanţare în dolari", spune Antoine Bouvet, analist şef la ING Bank NV. Acesta subliniază că "deocamdată, nu este o mare îngrijorare având în vedere cum evoluează swap-urile valutare precum şi accesarea redusă a liniilor FX în dolari".

Facilitatea oferită de Rezerve Federală americană a fost introdusă în timpul pandemiei şi a fost concepută pentru a reduce orice presiune pe pieţele mondiale de finanţare în dolari. Instrumentul permite băncilor centrale străine să îşi folosească deţinerile de titluri de stat americane drept garanţii pentru lichidităţi în dolari, care sunt la mare căutare în perioade de stres în sectorul financiar.

Cea mai recentă explozie a cererii pentru dolari de la Fed vine într-un moment în care îngrijorările cu privire la situaţia fragilă din sectorul bancar s-au răspândit din SUA în Europa, culminând cu preluarea în regim de urgenţă a băncii elveţiene Credit Suisse Group AG de către rivala UBS, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in spiritul democratiei americane, se tiparesc dolari.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102