REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băneasa are primar ales şi atât. Ion Marin vrea să obţină în instanţă dreptul de a primi salariu fără să muncească

Băneasa are primar ales şi atât. Ion Marin vrea să obţină în instanţă dreptul de a primi salariu fără să muncească

Replica API 7 februarie 2015 | 02:31 549

112, Legea!

112, Legea!

Ion Marin

Numai în România este posibil să alegi un primar, care, ulterior, să îşi atribuie de la sine putere un concediu cât vrea „muşchii lui”. La Băneasa, primarul Ion Marin a ajuns la concluzia că poate încasa salariu şi fără să muncească şi s-a pus pe treabă. Mai exact, din luna septembrie 2014, Ion Marin se face remarcat prin două aspecte: partide de vânătoare cu apropiaţii, în special din partidele cu care ar trebui să se ciondănească şi cu acţiunile în instanţă. Două, la activ. Anul trecut, primarul şi-a dorit să dizolve consiliul local şi a acţionat la Tribunalul Constanţa. Miercuri, 28 ianuarie a.c., a venit şi înfrângerea în dosarul nr. 6688/118/2014. Instanţa a decis că cererea primarului susţinut degeaba de stat este nefondată, potrivit hotărârii 168/2015 a Tribunalului Constanţa.

În toată această perioadă, Ion Marin n-a călcat prin primărie şi n-a recunoscut nici o hotărâre a consiliului local, care s-a întrunit lunar în şedinţe extraordinare, în care au votat, au adoptat proiecte şi aşa mai departe. Primarul a avut o problemă şi cu acest curs firesc al treburilor şi a acţionat din nou în instanţă, pentru anularea hotărârilor luate de consiliul local. Primul termen este pe 13 februarie, când Ion Marin va trebui să susţină în instanţă dreptul de a primi salariu fără să muncească. Dacă el nu munceşte, de ce s-o facă şi alţii? „Facem o dezbatere publică cu populaţia să ştie ce se întâmplă. Consiliul rămâne în componenţa actuală, dar rămâne de văzut cum justifică domnul primar nebuneala lui, cum se justifică în faţa populaţiei. Legal vorbind, până venea hotărârea (din instanţă – n.r.), putea să ţină şedinţele de consiliu şi să meargă înainte, dar a blocat toată activitatea. Nu e din vina consilierilor locali, ci din vina dânsului, din neputinţa şi nepriceperea primarului. Şedinţe ordinare convocate de primar nu s-au mai ţinut din luna septembrie, dar s-au ţinut, în schimb, şedinţe extraordinare convocate de consilierii locali în fiecare lună. Acum, a dat în contencios toate hotărâre pe care noi le-am dat în aceste patru luni. Altă acţiune, pe 13 februarie! Domnul primar cu asta se ocupă, cu acţiuni în instanţă”, ne-a spus viceprimarul de la Băneasa, Paul Coliş, care nu l-au mai văzut pe Ion Marin prin sediul primăriei încă de anul trecut.

Asta nu este tot! Primarul nu a avut de gând nici să încheie exerciţiul bugetar pe 2014 şi ce să mai vorbim de bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul curent? Aflat într-un concediu etern, pentru Ion Marin situaţia financiară a oraşului care l-a ales primar contează de la prea puţin spre deloc, întrucât domnia sa are răfuieli cu consilierii.

„Consilierii lui, cu care face dânsul opoziţie, au fost la o şedinţă, în decembrie, când am aprobat bugetul pentru salariile profesorilor. Atunci au fost, dar în rest... Noi avem opt consilieri, noi iniţiem hotărâri şi le trecem fără nici o problemă, cele care sunt cu două treimi. Până la ora actuală, conform legii, domnul primar trebuia să iniţieze proiectul de buget pe 2015 şi exerciţiul bugetar pe 2014. N-a încheiat nici o activitate din 2014... Nu consiliul local a blocat activitatea, domnul primar, „savantul” politicii româneşti a blocat-o”, ne-a mai spus Coliş.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218