REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bănescu, despre cazul Răducă: Opiniile acestuia nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie

Bănescu, despre cazul Răducă: Opiniile acestuia nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 201

Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat miercuri că opiniile profesorului Vasile Răducă referitoare la viol nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

"Postul de radio Trinitas s-a delimitat oficial de unele dintre opiniile şi formulările unuia dintre invitaţi, întrucât acestea nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti. (...) Menţionăm că este vorba despre o excepţie absolută - remarcată inclusiv de membrii CNA - şi că emisiunile religioase, culturale şi sociale ale postului de radio Trinitas sunt un model de echilibru şi profesionalism în peisajul mediatic românesc. Ceea ce şi justifică înalta apreciere şi larga audienţă de care acestea se bucură", a declarat Bănescu pentru AGERPRES.

El a caracterizat cazul drept "regretabil" şi a adăugat că moderatorul emisiunii va fi cercetat disciplinar.

"În urma analizei obiective din cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a decis trimiterea unei somaţii publice postului de radio menţionat. Acesta îl va cerceta disciplinar pe moderatorul emisiunii - care nu a avut o firească şi necesară reacţie nuanţată - şi va aplica ulterior măsurile ce se impun într-un asemenea regretabil caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Conform presei, preotul Vasile Răducă a declarat la Radio Trinitas că ''sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate''.

''Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul'', a spus Răducă.

De asemenea, el a făcut referire şi la faptul că, ''în Islam, femeia este considerată o lighioană''. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce stie BESTIA asta despre islam ? Mai pretinde ca e profesor in teologie , cu asa limbaj imi inchipui ce atitudine si ce invataturi primesc studentii lui! I- as da niste replici satane dar bunul simt ma face sa tac !
0
0
A fost opinia lui proprie. Trebuie sa tinem cont de libertatea cuvantului.
0
2
A, nu reprezinta pozitia Patriarhiei si a univ de Teoligie, dar e reprezentantul unei institutii de invatamant cu caracter teologic! Daca se mai intelege ceva?
1
1
vedeti-va de treaba ca nu dispare necuratu !!!
1
0
Dati-l afara
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218