REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bani cu nemiluita, responsabilitate ZERO! Cine sunt VINOVAŢII pentru incendiul de la remorcherul Hercules

Bani cu nemiluita, responsabilitate ZERO! Cine sunt VINOVAŢII pentru incendiul de la remorcherul Hercules

Replica API 28 octombrie 2017 | 23:08 1007

O firmă cu sediul în Constanța a neglijat normele de protecția muncii în momentul când efectua lucrări de reparații pe nava Hercules, din portul Constanța. Remorcherul, care aparține ARSVOM, înconjurat de multe semne de întrebare de-a lungul aniilor, a suferit daune minore, care nu pune în pericol activitatea sa. Totuși, lucrările de reparației la camera motoarelor, unde a fost localizat focul, vor întârzia finalizarea lor cu 35-45 de zile.

Mai precis, firma Alteea SA, cunoscută din urmă cu 4 ani când au prins un contract de aproximativ 6,4 milioane de euro sau echivalentul a 27.996.800 lei, se va ocupa și de acoperirea pagubelor produse în urma incendiului. Aceeași firmă a mai „câștigat” un contract la finele lui 2016, de “doar” 2.249.900 de euro, fără TVA.

Aceștia își asumă lipsa de profesionalism din timpul lucrărilor, care a dus la aprinderea camerei motoarelor. Mai precis, în data de 26 octombrie, cauza incendiului ar fi un efect termic, cauzat de tăierea și lipirea fără respectarea normelor de protecția muncii. A ars instalația electrică din sala motoarelor, echipamentele electrice, tabloul electric, cu tot cu vopsea. Din această cauză, reparația va întârzia cu 35-45 de zile.

Speculațiile din presă cum că ar fi existat o explozie la nivelul navei care ar fi putut transforma totul într-o tragedie nu sunt confirmate. Totuși, „mica explozie” ar fi fost de la un extinctor care ar fi pocnit în interiorul camerei. Totul este reversibil, reparabil, iar cele 100 de tone de motorină aflate la bord nu au fost afectate de incendiu. Desigur, pe lângă reparația propriu zisă, trebuie curățată de funingine și Panoul Principal de Distribuție, care a fost afectat.

Alteea SA, cu sediul în Portul Constanţa, ai cărei patroni au dat lovitura vieţii prin contractul de 6,4 milioane de euro de la ARSVOM. Alteea are ca domeniu de activitate fabricarea elementelor de ridicat şi manipulate, acţionar majoritar fiind Viorel Căplescu, alături de care mai sunt Adrian Căplescu, Gabriel Coicea, Ileana Camelia Constantinovici, Tiberiu Toma şi Cristina Dogaru, primii trei fiind şi administratori ai companiei.

După incident, în cursul zilei de vineri, a fost luată decizia demiterii directorului ARSVOM: https://www.replicaonline.ro/directorul-arsvom-a-fost-demis-334332/

Claudia CORBU

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/incendiul-la-nava-hercules-cum-au-ars-zecile-de-milioane-de-lei-cheltuite-ilegal-de-arsvom-334229/

https://www.replicaonline.ro/cauza-incendiului-de-pe-remorcherul-hercules-nerespectarea-normelor-de-protectia-muncii-334263/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugi pula si tu si mama ta !! Mai bine te kk la poarta cimitirului , ca oricum faci umbra degeaba , si nu plangea nimeni . Semnat : Un angajat de 35 de ani , aici !
0
0
Faceti greva, plecati acasa, se gasesc altii sa stea degeaba. Mult succes!!! Nu va simte nimeni lipsa dc plecati! Semnat, noul director!
0
0
maine adunare generala angajati in fata arsvom ,protest pentru demitere director general,noi vrem directorul inapoi ,daca nu plecam in masa slava domnului locuri de munca sunt
0
0
wow a luat foc hercule perla coroanei flotilei de salvare a romaniei. cosciugu ala plutitor care nu a mai fost pornit de minim 5 ani si nu a mai avut o operatiune de salvare de 15.
0
0
Cel mai handicapat sef , fura cot la cot cu angajatii
1
2
Din acel contract "cu nemiluita" firma efectiv are doar o mica parte, restul este parandarat!!!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218