REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bani de la Consiliu Judeţean Constanţa pentru a aduce acasă o femeie care a murit în Italia

Bani de la Consiliu Judeţean Constanţa pentru a aduce acasă o femeie care a murit în Italia

Replica API 23 octombrie 2018 | 00:00 228

sursa foto Getty Images

O familie a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Constanța pentru repatrierea trupului neînsuflețit al unei constănțence care a murit în Italia, în luna septembrie a.c.. Femeia suferea de insuficiență cardiacă congenitală și insuficientă mitrală în grad moderat și se află în străinătate, la muncă, de ani buni. Pentru a-i aduce trupul neînsuflețit acasă, familia avea nevoie de peste 10.000 de lei.

A plecat peste hotare pentru o viață mai bună, dar nu a scăpat de greutăți. Este vorba despre o femeie din Constanța care, în luna septembrie a.c., și-a găsit sfârșitul în Italia. Potrivit rudelor, femeia era rezidentă în Italia, era divorțată și mama unui tânăr de 25 de ani.

Era în evidențele Institutului de Îngrijire cu Caracter Științific din San Giovanni Rotondo, fiind suferindă de insuficiență cardiacă congenitală cu cardiomegalie și insuficiență mitrală în grad moderat. După decesul femeii, familiei i s-a cerut 2.200 de euro pentru ca trupul neînsuflețit să fie transportat în Constanța, dar rudele nu dispun de suma respectivă.

Fiul are în întreținere un copil de un an și șase luni și nu are un serviciu stabil. Sora defunctei locuiește împreună cu soțul, mama în vârstă de 75 de ani și cei doi fii ai săi, iar veniturile lunare ale familiei abia ajung la 2.000 de lei.

Drept pentru care, ținând cont de toate aceste aspecte, în ședința de vineri, 19 octombrie a.c., consilierii județeni au aprobat acordarea unui sprijin financiar de 10.294 de lei, sumă care urmează să acopere cheltuielile de transport și repatriere.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
haideti sa plecam toti in ITALIA...si cand ni se apropie sfarsitul,sa cerem pomana sa venim acasa...rusinica ....
2
2
Ptr. prostime banii nu vin din buzunarul propriu al consilierilor ..ci din taxe si impozite platite de cei care munceasc k acte in regula ..
3
0
ar fi sa avem parcuri , parcari , oras curat ! putea fi adusa inapoi si in urna
1
2
felicitari dar nu era treaba consilierilor. Exista anumite legi prin care consulatul ar trebui sa faca asa ceva nici decum un consiliu judetean oricare ar fi el. Dar cum cetateanul roman este lasat la mila soartei, doar soarta il salveaza de asa ceva. Sau nimeni, cum s a intamplat unui prieten de al meu de i a murit fratele in germania si i am dat bani sa il aduca acasa.
0
1
Bravo consilierilor judeteni, pentru gestul umanitar!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218