REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bani de la UE pentru săracii Hârşovei! Ce urmează să se întâmple

Bani de la UE pentru săracii Hârşovei! Ce urmează să se întâmple

Replica API 1 decembrie 2017 | 00:42 438

Sute de locuitori ai orașului Hârșova, aflate la limita subzistenței, vor fi sprijinite timp de trei ani, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Proiectul a fost inițiat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomanilor (ALIAT), împreună cu partenerii: Primăria Hârșova, Școala Gimnazială nr. 1 Hârșova, Fundația Roma Education Fund România și Asociația BRAHMA. Proiectul este finanțat cu aproximativ 23 milioane de lei, dintre care peste 19 milioane reprezintă contribuția UE.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității romă aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Banii de la UE vor finanța organizarea de cursuri de formare profesională și ore de consiliere vocațională pentru 300 de localnici, servicii de mediare pentru 200 de localnici și servicii în vederea găsirii unui loc de muncă pentru 90 de persoane. Alte 40 de localnici din Hârșova vor fi sprijiniți prin consiliere antreprenorială, iar 20 pentru a își deschide și gestiona propria afacere, inclusiv microgranturi.

„Le vor fi oferite și servicii educaționale - 270 de persoane, copii și părinți: 25 de preșcolari, 60 de elevi din clasele primare și 50 de elevi de gimnaziu vor participa la activități de dezvoltare a creativității, a comunicării și dezvoltare personală, pregătire pentru școală, excursii, ateliere de lucru părinți - copii, bibliotecă vie, treasure hunt, activități de tip „Școală după Școală” și „Sprijin Educațional Intensiv”, consiliere școlară, tabere de vară, sesiuni de pregătire în domeniul IT și limba engleză; iar cel puțin 135 de părinți/aparținători vor participa la atelierele părinți - copii și la sesiuni de parenting”, au precizat reprezentanții ALIAT.

Nevoiașii din Hârșova vor avea parte și de servicii medicale - cele 600 de persoane vor beneficia de analize medicale, intervenții ușoare, referiri către specialiști și sprijin pentru înscrierea la un medic de familie, acolo unde este cazul.

Pentru combaterea discriminării – având în vedere că aproximativ 35% din grupul țintă al proiectului sunt persoane de etnie romă – vor fi organizate un Laborator de Combatere a Discriminării și a unui Club al femeilor care suferă de discriminări multiple.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt de fapt Lucian.
0
0
PT LUCI SA-I SUGI DEGETELE DUPA CE SE SCARPINA IN CUR
0
1
Sa I sugi ciorapii lui Beica
0
0
SE INCADREAZA SI BEICA ACESTOR CATEGORII FIIND NEVOIAS CU MINTEA MAI ALES ACUM FIIND REINTRODUS LA SPIT OR HARSOVA
0
4
Si eu sunt sarac, dar cu duhul, vreau sprijin de la UE. Ajjuuuttati-ma, s il vous plait!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218