REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bani europeni pentru pregătirea studenţilor de la Universitatea 'Andrei Şaguna' din Constanţa!

Bani europeni pentru pregătirea studenţilor de la Universitatea 'Andrei Şaguna' din Constanţa!

Replica API 11 iulie 2018 | 00:38 1023

Ministerul Fondurilor Europene a semnat cu Universitatea ”Andrei Saguna” din Constanța două contracte de finanțare, în valoare totală de circa 3.000.000 de lei, pentru proiecte destinate dezvoltării aptitudinilor și competențelor specifice studenților.

Universitatea ”Andrei Șaguna” oferă prin aceste programe beneficii concrete pentru studenții săi, facilitându-le tranziția de la școală la viața activă, având în permanență preocuparea de a-i pregăti astfel încât să dețină competențele necesare postului de muncă vizat, pentru o piața a forței de muncă dinamică și în căutare de profesioniști.

”Dezvoltare personală și stagii de practică pentru viitori psihologi” și ”Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic” sunt proiecte finanțate prin POCU – Programul operațional capital uman. Aceste proiecte vin atât în sprijinul studenților, cât și a mediului economic prin crearea de medii de practică inovative, care vor aduce beneficii ambelor părți. Activitățile vor fi destinate pregătirii de specialitate, crescând ponderea numărului de ore de practică, în strânsă corelație cu necesitățile actuale ale angajatorilor, în special cele legate de utilizarea celor mai noi tehnologii si soft-uri de specialitate. De asemenea, se va acorda o atenție sporită programelor integrate de consiliere și orientare profesionala, astfel încât la absolvire studentul să dețină un plan de carieră fezabil.

Subvențiile de care beneficiază studenții vor fi completate de zeci de prime de excelență acordate celor mai merituoși dintre aceștia.

Studenții Facultății de Psihologie vor avea incluse în curriculă programe de dezvoltare personală, ca parte integrantă a procesului de pregătire a psihologilor, impus de Colegiul Psihologilor din România, iar cei de la Științe Economice, în completarea activităților desfășurate la locul de practică, vor utiliza, pentru dobândirea competențelor antreprenoriale, un simulator de business.

Un aspect deosebit de important pentru succesul proiectelor este acela că toți partenerii de practică, specialiștii care găzduiesc și îndrumă direct practica studenților, vor fi angajați de UA.S., urmând a fi salarizați pe întreaga durată a activității lor în proiect.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ieftina! au venit cu porcaria asta acum, cand este admiterea si poate mai prostesc si ei cateva persoane, sa vina studenti numai ca, oamenii cam stiu ce este acolo. patetic!
1
1
o gura de oxigen pentru o universitate falimentara . bani aruncati
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218