REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Banias, candidatul USL pentru încă un mandat de senator

Banias, candidatul USL pentru încă un mandat de senator

Replica API 2 februarie 2012 | 00:00 144

Fostul preşedinte al PDL Constanţa a trecut la PC

Fostul preşedinte al PDL Constanţa a trecut la PC

Senatorul Mircea Banias şi-a anunţat ieri demisia din PDL, în cadrul şedinţei grupului senatorial. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a încercat să-l convingă fără succes să revină asupra demisiei. "Decizia este ireversibilă", a anunţat liderul grupului senatorial PDL, Cristian Rădulescu, la fel ca şi ministrul Muncii, Sulfina Barbu, care a confirmat şi ea plecarea senatorului.

Demisia lui Banias pune arcul guvernamental în dificultate la Senat întrucât majoritatea era foarte fragilă, puterea având 68 de senatori, iar opoziţia 65. În contextul grevei parlamentare a USL, vor fi dificultăţi majore la asigurarea cvorumului de şedinţă, iar numărul de voturi pentru legile organice nu va mai putea fi obţinut. Fără Banias, puterea ajunge la 67 de senatori. Mai sunt doi senatori independenţi care pot, teoretic, să asigure cvorumul de prezenţă şi pentru adoptarea legilor: fostul pesedist Mircea Geoană şi fostul pedelist Iulian Urban. Referitor la demisia lui Banias, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a preferat să nu comenteze foarte multe, dar cert este că senatorul nu a transmis în teritoriu ce avea de gând să facă. Dovadă a fost şi stupoarea deputatului Constantin Chirilă la aflarea veştii. La fel de surprins s-a declarat şi fratele senatorului, (încă) pedelistul Emil Banias: "Nu ştiam".

De la PDL, la PC: i-a fost "garantat" colegiul

Senatorul Mircea Banias a declarat că a demisionat din PDL întrucât nu mai avea comunicare cu conducerea centrală a partidului. "Am sugerat câteva soluţii pentru ca partidul să nu scadă în ochii populaţiei. Dar nu am reuşit să am comunicare", a declarat, pentru "Replica", Mircea Banias. Senatorul a adăugat că a plecat la PC la invitaţia unor foşti colegi din PDL, Şerban Rădulescu şi Vasile Nistor. "Candidez în continuare pe colegiul meu", a mai spus Banias. El a precizat că, în afară de preluarea conducerii interimare a PC Constanţa, conservatorii i-au propus şi o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional. Fostul pedelist, care a deţinut şi funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, spune că dosarul în care apare şi numele său - cel legat de şpaga din Portul Constanţa - nu are nici o legătură cu decizia sa de miercuri de a părăsi barca puterii. "Dacă avea vreo legătură, nu făceam acest pas, nu plecam în opoziţie", a mai spus Banias. În schimb, gurile rele au comentat că USL i-ar fi garantat încă un mandat pe actualul său colegiu, odată cu trecerea la PC.

Alexandra ANTON, Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614