REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Banias, în comisia PC care va negocia fuziunea cu partidul lui Tăriceanu

Banias, în comisia PC care va negocia fuziunea cu partidul lui Tăriceanu

Replica API 11 martie 2015 | 00:08 142

Mircea Banias

Partidul Liberal Reformator, care, în realitate, nu există, va fuziona cu Partidul Conservator. Marţi, în cadrul unei şedinţe organizate la nivel central, „conservatorii” au aprobat propunerea senatorului constănţean, Mircea Banias, de a fuziona cu partidul fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu.

PLR este numele folosit pentru presă de Tăriceanu, care înseamnă, de fapt, Partidul Naţional al Mediului. Cu demersurile juridice de modificare a denumirii aflate în blocaj, Tăriceanu „defilează” în politică cu PLR şi i se va propune din partea PC să fuzioneze. Asta după ce reprezentanţii PC vor afla cum se numeşte, în realitate, partidul lui Tăriceanu. „S-a constituit o comisie care să negocieze fuziunea cu PLR. În principiu, o să fie o fuziune cu o paritate de 1:1. Nu e PLR, există partidul acela... nici nu ştiu cum se numeşte... al Mediului sau cum îi zice, deci, din punct de vedere juridic, va fi cu partidul acela. Procedura va dura până la începutul lui mai, cred. Am numit o comisie de opt persoane de la noi, o să-şi nominalizeze şi ei opt colegi şi o să stabilim toate celelalte detalii. Până acum s-a procedat doar pentru discuţii, urmează să se negocieze. Fac parte din această comisie de negociere la nivel central şi urmează să vedem ce o să fie”, a spus Banias, pentru „Replica”. În ceea ce priveşte obiectivele locale pentru alegerile din 2016, Banias consideră că discuţiile sunt premature, însă, cu siguranţă, PC va acţiona pe cont propriu. „O să abordăm alegerile locale cu forţe proprii şi o să dăm cei mai buni candidaţi pentru Primăria Constanţa, pentru Consiliul Judeţean, pentru alte primării... (...) E prematur să mă pronunţ. Nici nu e obligatoriu să candidez eu, e posibil să găsim colegi care îşi doresc mai mult să candideze şi să facem şi sondaje, să vedem cine stă cel mai bine”, a concluzionat Banias, pentru „Replica”.

Nu toți „conservatorii” se raliază la ideea de fuziune cu partidul lui Tăriceanu. Senatorul Alfred Mihai a luat foc și a declarat, marți, că nu este de acord cu fuziunea și nu va face sub nici o formă echipă cu „trădătorii din partidul de apartament al lui Tăriceanu”.

„Nu fac parte dintr-o echipă de trădători. Sunt conservator, cred în valorile democratice conservatoare și nu mă identific sub nici o formă cu traseiștii, oportuniștii și toți cei asimilați lor. Iar, de Partidul Național al Mediului, partid de apartament, cu care se dorește fuziunea nici nu poate fi vorba să acheesez cu așa ceva”, a spus Alfred Mihai.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614