REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Banias şi-a prezentat achiziţiile din judeţ: Mariana Mircea, Valer Mureşan, Leonard Tănase şi Ion Soare

Banias şi-a prezentat achiziţiile din judeţ: Mariana Mircea, Valer Mureşan, Leonard Tănase şi Ion Soare

Replica API 21 martie 2016 | 00:00 349

La Kogălniceanu, Consilul Local „a fost odată”

La Kogălniceanu, Consilul Local „a fost odată”

Deşi la mijloc sunt peste 2 luni până la alegerile locale, politicienii din judeţ migrează de la un partid la altul pentru „o mai bună colaborare”, după spusele lor. Nici ALDE nu face excepţie de la regulă. Mai mulţi social-democraţi şi liberali şi-au strâns catrafusele şi au devenit membri ai ALDE în comuna Mihail Kogălniceanu.

În cadrul unei conferinţe de presă, ALDE Constanţa şi-a anunţat câţiva dintre candidaţii la primăriile din judeţ. Astfel, pentru Cernavodă, candidatul va fi Mariana Mircea; pentru Năvodari, Bogdan Tănase; pentru Mangalia, Leonard Tănase; pentru Mihail Kogălniceanu, Mureşan Valeriu, iar pentru Cogealac, Ion Soare. Vorbim despre candidaţi cu un istoric politic tumultos, dacă putem spune aşa. Un prim exemplu este Mariana Mircea, fostă PNL-istă. „Am fost 12 ani PNL, apoi 6 ani PSD, după care iar PNL, iar acum sunt ALDE.

O mixtură potrivită. În nici un caz nu a fost alegerea mea să părăsesc partidele. Când s-a format USL-ul, am avut parte de o trădare. Iar acele trădări în politică nu-mi aparţin. Decizia de a ajunge la ALDE, în care mă regăsesc, a fost luată în primul rând pentru că am încredere şi îl cunosc pe domnul Tăriceanu de foarte mulţi ani”, a precizat Mariana Mircea. Un alt „refugiat” politic este Valer Iosif Mureşan. A părăsit PSD-ul pentru ALDE.

„În anul 2012, am fost trădat de propriul partid. Alegerile de atunci la Kogălniceanu s-au câştigat prin mită electorală. Eu împreună cu echipa PSD de la Mihail Kogălniceanu o să trecem toţi la ALDE, pentru că am simţit că ni se pregăteşte aceeaşi lucrare care ne-a fost făcută în 2012”, a conchis Mureşan. Surpriza a fost alta! În cadrul conferinţei, Valer Iosif Mureşan a anunţat faptul că în Mihail Kogălniceanu nu mai există Consiliu Local.

„Toţi consilierii locali PSD şi-au dat demisia, condiţii în care se va dizolva şi Consiliul Local din Mihail Kogălniceanu. Bugetul local a fost votat printr-o şedinţă extraordinară, nu a fost supus dezbaterii publice, nu a fost supus dezbaterii pe comisii, efectiv la şedinţa respectivă doamna primar nici nu a participat”, a adăugat Mureşan. Prezent la conferinţa de presă, Mircea Banias, preşedintele ALDE Constanţa a declarat: „Există un protocol de colaborare între noi şi PSD, dar el se referă la perioada postelectorală, în care sperăm noi să obţinem un rezultat bun care să ne permită să constituim majorităţi în consiliile locale cu colegii de la PSD. În plus, vom sprijini la Consiliul Judeţean un candidat comun”.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614