REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Banias: "Sunt dezamăgit de ce se întâmplă în USL. Se pare că fiecare are o agendă proprie"

Banias: "Sunt dezamăgit de ce se întâmplă în USL. Se pare că fiecare are o agendă proprie"

Replica API 25 februarie 2014 | 00:00 651

Liderul PC deplânge situaţia formaţiunii de guvernământ. Trăiască USD!

Liderul PC deplânge situaţia formaţiunii de guvernământ. Trăiască USD!

Liderul formaţiunii locale a Partidului Conservator, senatorul Mircea Banias, deplânge situaţia care s-a ivit în interiorul formaţiunii de guvernământ. Dacă scandalurile din USL fac ocolul presei naţionale, cu declaraţii care mai de care mai intrigante, din partea ambelor partide implicate, PNL şi PSD, partenerul "junior" priveşte cu stupefacţie cum alianţa se destramă vizibil, încet şi sigur. La rândul său, Banias devine din ce în ce mai resemnat şi este tot mai convins că şansele de menţinere a USL, în forma de până zilele trecute, sunt minime. "Eu sunt dezamăgit şi îmi pare rău că se întâmplă ce se întâmplă. Am spus-o de atâtea ori, USL era o construcţie politică menită să reziste până în 2016, să dea preşedintele României. Din păcate, aceste scandaluri estompează realizările pe care Guvernul le are, nimeni nu vorbeşte despre ele. Lucrurile s-au stabilizat, e creştere economică, dar, în sfârşit, se pare că fiecare are o agendă proprie şi e păcat să USL trece prin asemenea momente", a declarat Banias, pentru "Replica" de Constanţa.

De asemenea, senatorul constănţean evită să pună "paie pe foc" şi să nominalizeze un responsabil principal pentru situaţie, considerând că "mai multă înţelepciune" ar fi avut un efect benefic: "Din ce văd eu, sunt slabe speranţe, eu încă îmi doresc să triumfe raţiunea şi orgoliile să fie lăsate de-o parte, însă mă tem că e foarte greu să nu se rupă Uniunea. E neplăcut să arăţi cu degetul şi m-aş feri să fac acuzaţii. Cred că era bine să fie de peste tot mai multă înţelepciune şi să se evite aceste momente", a concluzionat Banias. Comentariile liderului PC Constanţa s-au încadrat (ce coincidenţă!) în registrul celor declarate, ieri, şi de premierul Victor Ponta. În timp ce alianţa PSD-PC-UNPR (USD) a pregătit deja şi structura viitorului Cabinet Ponta, ieşirea PNL de la Guvernare pare doar o simplă formalitate. Delegaţia Permanentă a PNL se întruneşte marţi, adică azi, pentru a lua o decizie anunţată încă de ieri de Klaus Iohannis: "Negocierile în USL au eşuat". Iohannis a dat de înţeles, în cadrul unei conferinţe de presă, că este foarte probabilă retragerea PNL de la Guvernare, iar în aceste condiţii liberalii se vor retrage şi din construcţia politică numită USL.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614