REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, o necunoscută!

Banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, o necunoscută!

Replica API 3 august 2013 | 00:00 190

Corina Martin s-a dat la fund:

Corina Martin s-a dat la fund:

Taxa de promovare a staţiunii Mamaia, cea care a iscat o mulţime de controverse în rândul constănţenilor şi nu numai, dă naştere unor alte discuţii. Chiar în prima zi a lunii august au fost strânşi primii bani din această taxă de promovare, suma urmând să se împartă între administraţia publică locală şi patronatul din turism. Suma nu este cunoscută însă, întrucât Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, a "uitat" să mai răspundă la telefon. Corina Martin s-a rezumat doar la a comunica faptul că suma colectată din taxa de promovare va fi aflată joi, însă vineri ea nu a mai putut fi contactată!

"Joi avem şedinţă, prima întâlnire a comisiei care urmăreşte şi decide ce anume vom face cu aceşti bani din taxa de promovare. Aşteptăm să primim din partea Primăriei Constanţa hârtia care este suma colectată până acum şi vom decide cum vom folosi aceşti bani. La întâlnire, cei cinci care vor face parte din comisie, un reprezentant al Primăriei Constanţa, eu, ca preşedinte al Asociaţiei Litoral, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Asociaţia Cluburilor din Mamaia şi un reprezentant ANAF, vom lua o decizie", a spus, joi, Corina Martin. Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, spune că nu ştie despre ce sumă este vorba, deşi acesta a făcut parte din comisia care a primit din partea Primăriei Constanţa hârtia care arată câţi bani au fost strânşi din taxa cu pricina. Totuşi, acesta a spus ce se intenţionează să se facă cu aceşti bani, şi anume promovarea staţiunii Mamaia. "Avem câteva idei, este vorba de participarea la Târgul Internaţional de la Londra, acolo se dă semnalul destinaţiilor, unul dintre cele mai mari târguri. Suntem în discuţii cu Ministerul Turismului, din câte ştiu avea alocat undeva la 240 de metri. Noi vom solicita aproximativ 100 de metri, să vedem ce ni se va aproba, pentru a ne putea desfăşura activitatea. Tot în această toamnă, va fi târgul din 14 octombrie de la Bucureşti, unde vrem să fim prezenţi. Important pentru noi este că vom lansa programele de early booking, reducerile vor pleca de la 10-15% şi pot ajunge până la 35-40%. Am fi vrut să participăm şi la Târgul de la Moscova, dar este prea din scurt şi acolo Ministerul Turismului nu are decât un stand de 50 de metri, ceea ce nu ne ajunge. Deocamdată suntem în analiză", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. Dacă v-aţi gândit că reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, împreună cu cei ai Asociaţiei Patronale Mamaia, ar fi putut să meargă în alte ţări şi să se resfeţe din banii respectivi, ei bine, Nicolae Bucovală respinge ferm un astfel de comportament. "Vom face demersuri la Ministerul Turismului, să vedem cât spaţiu ne alocă. Dacă Ministerul ne alocă standul cu titlu gratuit, vor fi costuri doar pentru deplasare, cazare şi spectacol, masă. Importantă este prezentarea staţiunii Mamaia. Acolo vom merge cu banii din taxa de promovare, dar în nici un caz nu se vor duce reprezentanţi ai Asociaţiei Patronale pe banii din taxa de promovare. Îşi vor plăti deplasarea, îşi vor plăti hotelul. Aici discutăm strict despre persoanele care vor susţine spectacolul, care vor face prezentarea", a mai spus Nicolae Bucovală.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218