REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bărbatul acuzat că a omorât-o pe profesoara din Cernavodă, linșat pe rețelele de socializare!

Bărbatul acuzat că a omorât-o pe profesoara din Cernavodă, linșat pe rețelele de socializare!

Replica API 26 ianuarie 2022 | 22:43 8115

Romică Cosmin Hărăbor, bărbatul acuzat că a omorât-o pe profesoara din Cernavodă, se află în penitenciarul Poarta Albă, în stare de arest preventiv, fiind trimis în judecată pentru omor calificat. El tot speră să se aleagă cu arestul la domiciliu, însă judecătorii nu îi aprobă cererile. În ceea ce privește procesul, următorul termen a fost stabilit pe 28.02.2022, în vederea audierii martorilor. În schimb, pe rețelele de socializare, oamenii au sărit să-l insulte.

Romică Cosmin Hărăbor

Romică Cosmin Hărăbor a fost trimis în judecată pentru omor calificat pe 20.07.2021, în stare de arest preventiv. În ianuarie 2022, el a cerut înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, însă cererea i-a fost respinsă. În ceea ce privește procesul de judecată, următorul termen a fost stabilit pentru data de 28.02.2022, în vederea audierii martorilor. Însă, pe pagina de facebook a inculpatului, oamenii au ținut să-și exprime indignarea, numindu-l pe Hărăbor ”criminal”.

Amintim că Romică Cosmin Hărăbor, în vârstă de 40 de ani, care locuia în Medgidia și activa în domeniul tâmplăriei PVC și aluminiu, este acuzat de crimă, victimă fiind Cristina Palu, cadru didactic. Amintim că alarma s-a dat în dimineața zilei de joi, 8 aprilie 2021, în jurul orei 09.00, prin apel unic la 112. Mai exact, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși în Cernavodă. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Cernavodă cu o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare, și, de asemenea, în sprijin a intervenit o ambulanță SAJ. Sosiți la fața locului, pompierii au deblocat ușa cu mijloacele din dotare și în casă a fost găsită o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care a fost declarată decedată. Victima este Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia. Aceasta locuia singură în Cernavodă, iar vecinii susțin că nu au văzut-o niciodată cu vreun bărbat. Apartamentul în care a fost găsită se află la etajul 1. Cea care a sunat la 112 a fost sora femeii, care o contactase telefonic pe victimă. Speriată că nu i-a răspuns la telefon a mers la fața locului. Nu a putut intra în casă, așa că a sunat la 112. Se pare că ușa era încuiată pe exterior, iar în broască s-ar fi aflat o cheie ruptă. Femeia se afla întinsă pe spate, dezbrăcată pe jumătate, cu brațele sub ea, legate la spate. La gură avea un căluș, fiind vorba de o pereche de șosete. Pe trupul neînsuflețit au fost descoperite multiple semne de violență, de unde și conturarea faptului că între agresor și victimă a avut loc o luptă. În cele din urmă, femeia a fost sugrumată.Autorul crimei a fost prins la scurt timp. Acesta povestise tot unei cunoștințe, care a sunat imediat la Poliție. Oamenii legii i-au interceptat vehiculul, iar el a fost depistat în zona localității Deleni. Se afla lângă vehicul și susținea că îi este rău pentru că băuse antigel și ingerase pastile pentru șobolani. A fost dus la spital, acolo unde medicii au spus că viața nu i-a fost pusă în pericol. Astfel, a fost condus la audieri.

Procesul penal

A recunoscut fapta

Cosmin Hărăbor, din Medgidia, a recunoscut tot. A spus că marți, 6 aprilie 2021, a sunat victima pentru a-i cere ajutorul. Ei se cunoșteau întrucât Cosmin făcuse parte din echipa care-i schimbase Cristinei geamurile și ușa imobilului. Astfel, a mers la ea, în jurul orei 18.00, scopul acestuia fiind de a-i sustrage cheia de la casă, pentru a reveni în altă zi să fure. Știa că femeia avea lucruri de valoare și mii de euro în casă. Însă, a fost surprins în fapt, așa că a urmat o luptă între cei doi. Individul a ajuns, în cele din urmă, s-o lase fără suflare, prin sugrumare. Ar fi omorât-o în jurul orei 19.00. A stat toată noaptea în apartament, cu cadavrul, părăsind locuința a doua zi dimineață, în jurul orei 6.00. La plecare a luat suma de 500 de lei și un telefon mobil. A povestit totul unei cunoștințe, care a și sunat la Poliție.

Cererea de înlocuire a măsurii preventive

”Îmi pare rău”, a spus suspectul atunci când a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În fața anchetatorilor a spus că avea nevoie de bani, acesta fiind motivul pentru care a decis s-o jefuiască pe femeie.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai asta e liber si are timp de stat pe feisbuc?
11
0
De ce ati blocat comentariile la articolul cu Chelaru? Mwe paluga.
7
2
Impuscat in cap
23
0
unii dintre meseriasi sunt asa din pacate
17
0
streang in piata publica, sa vada si altii ce patesti
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369