REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bărbatul care a rămas fără un ochi după o bătaie în stradă: Îmi e frică de agresori

Bărbatul care a rămas fără un ochi după o bătaie în stradă: Îmi e frică de agresori

Replica API 23 martie 2013 | 00:00 280

A "îndrăznit" să le spună unor romi să fie civilizaţi

A "îndrăznit" să le spună unor romi să fie civilizaţi

Cartierul constănţean Tomis Nord a devenit "raiul" tuturor infracţiunilor. Că se fură precum în codru, autoturismele fiind primele vizate, nu mai este o noutate, însă, din câte se pare, un nou curent se instalează încet, dar sigur. Este vorba despre bătăile în stradă. Dacă la finele lunii ianuarie, un bărbat a fost bătut crunt pe trecerea de pietoni pentru că a avut tupeul să-i spună unui şofer să încetinească, eveniment petrecut chiar în zona Brotăcei, iată că un alt caz se face remarcat. De această dată este vorba despre un bărbat de 64 de ani, Ioan Bangal, din municipiu, care a primit o bătaie soră cu moartea chiar pe strada Ştefăniţă Vodă, scandal în urma căruia şi-a pierdut un ochi.

Totul a pornit din autobuz, când vârstnicul s-a luat de nişte persoane de etnie romă, atrăgându-le atenţia că vorbesc urât. Însă, după ce a coborât, bărbatul a fost urmărit şi bătut de cei doi indivizi. Martorii au sunat la 112, victima fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu răni grave la ochiul stâng. "La data de 21 martie a.c., ora 16.30, poliţiştii Secţiei 2 Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din cartierul Tomis Nord are loc un scandal. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 64 de ani, din Constanţa care prezenta un traumatism în zona feţei. În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au constatat că, în urma unui conflict spontan, bărbatul a fost agresat fizic de către două persoane necunoscute. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru identificarea şi reţinerea autorilor, în cauză constituindu-se un cerc de suspecţi, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale, să se stabilească încadrarea juridică corespunzătoare a faptei", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Menţionăm că în funcţie de zilele de spitalizare ale victimei se va face şi încadrarea juridică. Din păcate, chiar dacă făptaşii vor primi pedepsele meritate, ceea ce a suferit Ioan Bangal, nu poate înlătura nimeni. Acesta, din cauza traumatismelor, a rămas fără ochiul stâng. "Starea pacientului este bună, stabilă, însă nu mai are globul ocular stâng. Din cauza traumatismelor, în urma unei intervenţii chirurgicale, l-a pierdut", au spus cadrele medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. "Erau doi tineri de etnie romă, de vreo douăzeci şi ceva de ani, în autobuzul 44. Soţul meu nu prea suportă să se vorbească urât şi le-a spus să vorbească frumos. A coborât din autobuz, la staţia de la stadionul Voinţa de pe variantă, la Maritimo. Au coborât după el şi pe la spate au venit cu o piatră, el s-a întors şi i-au dat cu piatra în ochi, i-au spart ochiul stâng. Ieri-noapte (joi spre vineri) i l-au extirpat şi i se va pune proteză. Am făcut şi plângere la Poliţie, iar când se va simţi mai bine, va veni iar un poliţist pentru a i se lua declaraţii şi să recunoască făptaşii după catalogul acela de poze", a declarat, pentru "Replica", soţia lui Ioan Bangal. Mai adăugăm că, vineri, bărbatul agresat a declarat că îi este frică să nu fie căutat din nou de agresori!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614