REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bărbatul care livra butelii, despre Jean Constantin: „El plătea pentru toată scara, nu se mai naşte aşa om!”

Bărbatul care livra butelii, despre Jean Constantin: „El plătea pentru toată scara, nu se mai naşte aşa om!”

Replica API 29 februarie 2016 | 09:29 550

Nostalgie!

Nostalgie!

Jean Constantin, sursa foto: adevarul.ro

Constănţenii încă zâmbesc nostalgic atunci când au drum pe bulevardul Ferdinand din municipiu şi zăresc blocul în care regretabilul actor Jean Constantin a locuit. Un pensionar, care acum este taximetrist, a relatat că l-a cunoscut personal întrucât îi livra butelia pe vremea lui Ceauşescu: „Un mare om, mare caracter, mare actor. Nu se mai naşte aşa ceva. Era foarte respectuos, dar şi când arunca o poantă...”.

Actorul Jean Constantin nu a stârnit simpatie şi respect doar pe scenă. Din câte se pare, acesta era foarte iubit şi în viaţa de zi cu zi. Un pensionar, care acum se ocupă cu taximetria, zâmbeşte nostalgic ori de câte ori trece pe lângă blocul în care acesta a locuit, situat pe bulevardul Ferdinand. „L-am cunoscut personal. Un om incredibil. Era iubit de toţi vecinii, nu exista să-l vorbească de rău cineva. Eu livram butelii pe vremea lui Ceauşescu, le duceam la uşă.

Treceam pe la el, mă primea cu zâmbetul pe buze şi-mi spunea: auzi, cine mai are de primit? Îi spuneam cine şi el îmi zicea să nu le iau banii, să trec la sfârşit pe la el că plăteşte pentru toţi. Apoi îmi explica: sunt aşa oameni minunaţi că mi-e şi ruşine. Toate vecinele vin şi mă ajută la curăţenie, îmi fac de mâncare, mă întreabă dacă sunt bine... Măcar atât să fac şi eu pentru ei că-n rest sunt nesimţit. Da, era tare pontos, râdeam cu lacrimi. Apoi mă duceam şi le duceam celorlalţi buteliile, dar nu le luam banii. Le spuneam că la sfârşit mai trec o dată. Normal că nu mai treceam, că-mi plătea nea' Jean”, a spus taximetristul. Acesta şi-a adus aminte cu plăcere şi despre timpul petrecut în Portul Tomis.

„El avea în Portul Tomis ceva, un local ceva, şi mereu făcea petreceri acolo. Se întâlnea cu prietenii, grătare, chestii. Era de viaţă, era sufletist. A locuit şi la Dacia şi în Piaţa Ovidiu, dar apoi a stat pe Ferdinand, la etajul 2. Îmi făcea plăcere să merg la el pentru că-mi alunga orice stare de rău. Vă spun că nu se mai naşte aşa ceva. Constanţa a pierdut o mare valoare. De fapt, toţi actorii din generaţia aceea au fost mari. Am suferit când am auzit de tragedie..., cumplit a fost!”, ne-a mai declarat bărbatul.

În momentul de faţă, clădirea care i-a adăpostit paşii regretatului actor a devenit parcă un simbol al amintirii lui. În faţa imobilului încă se află autoturismul lui Jean Constantin, iar acest aspect îl cunoaşte toată lumea. „Când trec pe aici mi se strânge inima. Uitaţi, aceea e maşina lui. Încă e aici...”, a spus vârstnicul. Amintim că Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, s-a născut pe 21 august 1927, la Techirghiol. Acesta a fost unul dintre cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat „maestrul comediei”. Printre personajele reprezentate de Constantin se numără cele din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acţiune şi de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu şi serialul de televiziune Toate pânzele sus (1976), potrivit wikipedia. Acesta s-a stins din viaţă pe 26 mai 2010, din cauza problemelor cardiace. A fost găsit în apartamentul său de pe Ferdinand, de către o vecină.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108