REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bărbatul găsit decapitat în Portul Agigea este un fost inginer căzut în patima jocurilor de noroc

Bărbatul găsit decapitat în Portul Agigea este un fost inginer căzut în patima jocurilor de noroc

Replica API 16 iulie 2014 | 00:00 219

Sfâşiat de câini!

Sfâşiat de câini!

Primele ipoteze în cazul morţii lui Gheorghe Păcală, de 62 de ani, sunt legate de cauze medicale, spun anchetatorii. Vorbim despre cadavrul găsit, luni, 14 iulie, în incinta Portului Constanţa Sud Agigea, zona podului rutier ce face legătura între Poarta 10 şi terminalul de containere CSCT, în stare avansată de putrefacţie şi decapitat.

Alarma a fost dată de un trecător, în jurul orelor 17.30, care a spus că a dat peste cadavrul unui bărbat, aflat în stare avansată de descompunere, zona fiind una plină de vegetaţie. Echipa operativă deplasată la faţa locului, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a efectuat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii decesului. Din primele rezultate ale necropsiei, s-a stabilit că trupul nu prezenta leziuni, însă cauza decesului este foarte greu de stabilit dată fiind starea în care se afla cadavrul. "Capul se afla la 40 de metri de corp, nu mai avea mâini, decât şira spinării, nişte coaste şi pantalonii care erau prinşi în pantofi", au spus anchetatorii, coordonaţi de comisarul şef Dumitru Cicâldău din cadrul Poliţiei Transporturi Constanţa. Din câte se pare, bărbatul ar fi murit din cauze medicale, după care a fost devorat de câini. Gheorghe Păcală, de 62 de ani, a fost un om respectat la viaţa lui. De profesie inginer, acesta a lucrat şi la Petromar şi era cunoscut ca un om foarte inteligent. De loc era din Hârşova, acolo unde locuiesc fraţii lui, şi ei oameni înstăriţi, spun cunoscuţii. Gheorghe a fost căsătorit şi avea două fete, şi ele la casele lor. Însă, din nefericire, patima jocurilor de noroc şi alcoolul aveau să-i distrugă viaţa. A intervenit şi divorţul, iar apartamentul din municipiul Constanţa a fost vândut. Pentru a nu-l lăsa pe străzi, fraţii lui Gheorghe i-au propus să locuiască în Vulturu, în casa părintească. Însă, şi aici a venit "potopul". Bărbatul nu a plătit facturile la energia electrică, rămânând astfel fără curent şi nici gard la gospodărie nu mai avea. Cu familia se vedea foarte rar, ultima oară fiind de Paşti. Rudele spun că acesta umbla cu zilele şi din pricina aceasta nu au intrat în panică şi nu l-au dat dispărut. Intrase în cercuri dubioase şi îşi băga toată pensia la jocurile de noroc sau o cheltuia pe băuturi alcoolice. Lângă cadavru a fost găsit şi un bilet medical de trimitere către Spitalul de Ftiziologie Agigea, care aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care data din 14 mai anul curent. Totodată s-au găsit şi bagaje, cu pijamale, şampon, săpun, acte, de unde şi ipoteza că acesta vroia să se interneze. Medicii din cadrul unităţii spitaliceşti i-au recunoscut fotografia şi au menţionat că bărbatul era cunoscut cu TBC, diabet, dar şi alte boli şi se interna frecvent. În plus, în locul în care a fost găsit decedat era amenajat un culcuş, acolo unde Gheorghe Păcală obişnuia să mai doarmă. Oamenii legii continuă cercetările.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614