REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Barbu Dănescu, eroul care a salvat doi copii de la înec, a fost condus pe ultimul drum

Barbu Dănescu, eroul care a salvat doi copii de la înec, a fost condus pe ultimul drum

Replica API 13 iulie 2013 | 00:00 730

Darie: Constanţa a pierdut un om de valoare

Darie: Constanţa a pierdut un om de valoare

Durere mare pentru cei care l-au cunoscut pe Barbu Dănescu. Acesta a fost condus vineri pe ultimul drum, după o moarte eroică, salvând doi copii de la înec. La slujba religioasă care s-a desfăşurat la Capela Militară, de pe Bulevardul Tomis, au fost aduse coroane în semn de recunoştinţă a ultimului gest altruist care le-a redat din viaţa a doi copii. Cristian Darie a prezentat condoleanţe familiei şi a fost prezent la slujba religioasă din partea Consiliului Judeţean Constanţa.

Totodată, alături de alţi foşti revoluţionari, la slujbă a fost prezent şi Costin Răsăuţeanu, preşedintele Tineretului Social Democrat din Constanţa. Marţi dimineaţă, prin gestul incredibil pe care l-a făcut Barbu Dănescu, intrând în marea agitată pentru a salva doi copii care nu aveau nici o altă şansă de supravieţuire, a reuşit să demonstreze că eroii nu există doar în filme, ci şi în realitate. "A fost primul preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN), a fost primul primar al Constanţei după Revoluţie. Se dovedeşte că alegerea la momentul respectiv nu a fost rea, prin gestul care l-a făcut, sărind în mare pentru a salva doi copii. Regretul nostru, al tuturor constănţenilor şi în special transmit condoleanţe familiei din partea Consiliului Judeţean, din partea domnului preşedinte Nicuşor Daniel Constantinescu. Constanţa a pierdut un om de valoare şi regretăm acest lucru", a declarat Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Decesul lui Barbu Dănescu întristează întreg corpul profesoral al Universităţii Ovidius din Constanţa. Barbu Dănescu a fost cel care în calitate de reprezentant al judeţului Constanţa în Consiliul Naţional Provizoriu de Uniune Naţională a pledat convingător şi insistent pentru înfiinţarea Universităţii Ovidius şi demararea anului universitar în martie 1990, la cele două noi facultăţi - de Medicină şi Ştiinţe ale Naturii. Recunoscându-i aceste merite incontestabile în naşterea Universităţii Ovidius, aduce astăzi la despărţirea de Barbu Dănescu un pios omagiu şi transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate. "Suntem alături de familia îndurerată şi chiar dacă astăzi am pierdut un om de valoare, un model pentru noi, putem spune că am câştigat un erou pentru Constanţa",a spus Costin Răsăuţeanu, preşedintele Tineretului Social Democrat din Constanţa. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Municipal.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614