REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Barde, introdus de Duţu în PNL: ar putea primi o funcţie de conducere

Barde, introdus de Duţu în PNL: ar putea primi o funcţie de conducere

Replica API 9 august 2014 | 00:00 522

Primit cu ostilitate de unii liberali "vechi"

Primit cu ostilitate de unii liberali "vechi"

Şedinţă destul de agitată la PNL Constanţa. Pe nominalizarea lui Robert Boroianu la conducerea organizaţiei municipale, dar şi stabilirea unor noi prim-vicepreşedinţi (deputaţii Mihai Lupu şi Victor Manea) la organizaţia judeţeană, a fost făcut şi un anunţ surprinzător! Fostul PDL-ist Tănase Barde (şi fost ţărănist) a fost propus să facă parte din conducerea judeţeană. Propunerea a fost primită cu rumoare. Ea va fi validată (sau nu) în şedinţa Delegaţiei Permanente de marţi. "Au fost mai mulţi care au avut de comentat sau de întrebat cum e posibil ca Barde să intre direct în conducerea organizaţiei, de vreme ce el este momentan la PDL. La alegerile parlamentare a candidat din partea PDL", a spus unul dintre liberalii constănţeni. Tot el a adăugat că printre cei intrigaţi de propunerea preşedintelui PNL Constanţa Gheorghe Dragomir, referitoare la Tănase Barde, s-a numărat şi senatorul Puiu Haşotti. Dar, cum a ajuns Barde să fie subiect de discuţie la PNL? Ei bine, se pare că vechea lui cunoştinţă, Stelian Duţu (fost preşedinte al PD Constanţa, în prezent membru PNL) l-a introdus liderului liberal Gheorghe Dragomir. După discuţia dintre cei trei, întrucât PNL doreşte să aibă structuri de conducere cu un număr de membri egal cu al PDL (40), s-a ajuns în situaţia în care se fac "suplimentări" de cadre în Biroul Politic de la Constanţa, existând astfel şi posibilitatea cooptării lui Barde. Contactat de "Replica", Barde a confirmat că a avut o discuţie cu liderul PNL Constanţa, fără a intra însă în alte detalii.

Iată şi comunicatul PNL referitor la şedinţă, în care nu apare şi numele lui Tănase Barde, ca urmare a tensiunilor:

"Biroul Politic Teritorial al Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţă vineri 08 august 2014, a validat propunerea organizaţiei municipale a partidului pentru formarea unui nou Birou Politic Municipal interimar al PNL Constanţa. (...) De asemenea, membrii BPT al PNL Constanţa au validat şi propunerile preşedintelui Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, de desemnare a doi prim-vicepreşedinţi şi de cooptare de noi membri în Biroul Permanent Teritorial, conform noului statut adoptat de partid. Astfel, cei doi prim-vicepreşedinţi sunt deputaţii Victor Manea şi Mihai Lupu, în timp ce noii membri ai Biroului Permanent Teritorial al PNL Constanţa sunt: Belu Anca, Mitrana Mugurel, Dragnea Marilena, Bourceanu Septimiu, Marin Ion, Cruşoveanu Marian, Lixandru Virgil, Boroianu Robert şi senatorul Puiu Haşotti, ultimii doi având şi funcţia de vicepreşedinte. Noua componenţă a Biroului Permanent Teritorial urmează a fi validată de Delegaţia Permanentă a PNL Constanţa, stabilită pentru marţi, 12 august a.c.".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102