REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bardul Eminescu, omagiat la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia

Bardul Eminescu, omagiat la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 508

La Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“, elevii l-au omagiat, marți, 15 ianuarie a.c., pe „Eminul iubit”. Hurmuzeștii au prezentat materiale despre viața și opera poetului Mihai Eminescu, au recitat poezii celebre, dar și create de ei și au aflat detalii interesante, și mai puțin cunoscute, despre viața de gazetar și publicist. Pe lângă acestea, au vizionat filmul „Straight outta Ipotești”, a celor de la Sector 7, care redă într-o manieră foarte interesantă aspecte din viața lui Eminescu.

Elementul de noutate al activității a constat în concursul de mimă – „Ghicește eminesciana”. Elevii au extras bilete cu titluri cunoscute din opera poetului și le-au mimat pănă când au fost recunoscute de către colegii lor. A fost un mod prin care au interacționat toți cei prezenți, dar și o modalitate de anamneză a acestor poezii.

Scopul activității, conform feedbackului profesorilor organizatori, Mirela Dobre, Cristiana Vlad și Nicoleta-Alina Caraș, a fost de a le reaminti copiilor despre valoarea și importanța bardului Eminescu, dar și de a-i apropia pe aceștia de literatură prin deschiderea apetitului pentru lectură.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N-o sa-mi pierd timpul cu o disputa privind cuvantul bard .Pe EMIN la iubit sau nu Veronica, nu e obligatoriu sa-l alint si eu care n-am facut nici o referire la diminutiv.Cat despre citit e o recomandare si pentru cineva care face prima data sarmale si trebuie sa se inspire din cartea de bucate in timp ce-l urmareste si pe Capatos, daca e fan, si asculta si Adrian-copilul minune, daca ii plac manelele.Care e problema?Barzii cu barzii ,noi cu sarmale, manele si Capatos.
0
0
V-ar folosi daca ati cauta in dictionar definitia cuvantului bard. Pacat ca v-a ramas in memorie doar sintagma bardul de la Mircesti fara sa stiti macar ce inseamna bard. In articol scrie termenul, nu sintagma. De ce Emin? Va recomand sa cititi corespondenta dintre Eminescu si Veronica. Daca va plictiseste cititul, faceti ce stiti mai bine: uitati-va la Capatos, faceti sarmale si dansati pe manele.
1
0
Bardul de la Mircesti, parca era V.Alecsandri, acum l-ati facut si pe Eminescu. Iar ca sa completez as spune ca si alora de atunci cat si celor de azi le lipseste o doaga.Sunt intrebati elevii la clasa ce anume a vrut sa spuna poetul sau autorul.Ce copiii sunt pe post de mama Omida?Si va mai mirati de raspunsurile pe care le dau la capacitate sau la bac.
2
1
la liceele tehnologice pe langa elevi si profesorii sufera cu mansarda,bardul vine probabil de la bardaca de vin ce o golea impreuna cu creanga in crasmele de pe sarariei,eminul iubit de la eminovici dragutul dar bomboana pe coliva vine cu joaca de-a mima cu poeziile,s-a realizat si cu luceafarul,cred ca a fost o nebunie
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102