REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

BARJĂ cu DEȘEURI transportate ilegal din Serbia, oprite la CERNAVODĂ

BARJĂ cu DEȘEURI transportate ilegal din Serbia, oprite la CERNAVODĂ

Replica API 4 august 2021 | 11:12 970

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu si Căpitănia Cernavodă, au depistat într-un transport pe fluviul Dunărea o barjă încărcată cu peste 1.050 tone deşeuri din fier, sosite în portul Cernavodă, care urmau să fie importate în România, din Serbia, fără respectarea prevederilor legale.

În data de 03.08.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au procedat la efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în țară, a unui convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia. Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase - componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia sia luat dreptu
0
0
a oprit putin sa-i dea lui neacoita primarul o canistra de motorina .......
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369