REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Barna despre demisia consilierului din Guvern: Este echipa premierului, deciziile îi aparţin

Barna despre demisia consilierului din Guvern: Este echipa premierului, deciziile îi aparţin

Replica API 24 iulie 2021 | 00:00 734

Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că demisia unui consilier din Guvern este o decizie care aparţine echipei din care acesta face parte.

Mioara Costin a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată joi seara, în Monitorul Oficial.

"Aici, nu sunt, din punctul meu de vedere, foarte multe lucruri de comentat, este echipa premierului, deciziile îi aparţin, chiar n-am nimic de comentat. N-aveam nicio informaţie despre respectivul document, nu-mi exprim păreri", a precizat Barna, la ieşirea din sediul Guvernului, scrie Agerpres.

Întrebat dacă este necesar ca instituţiile statului să se sesizeze în condiţiile în care respectivul consilier a transmis un document către PNL, copreşedintele USR PLUS a răspuns: "Este un subiect asupra căruia premierul a răspuns în conferinţa de presă, un subiect care priveşte echipa sau persoane din fosta echipă de comunicare. Nu am alte date suplimentare din cadrul Guvernului, acel document nu a ajuns la mine".

Premierul Florin Cîţu, întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, despre documentul transmis de consilierul de la Guvern în vederea promovării imaginii sale în campania pentru şefia PNL, folosindu-se resurse publice, a replicat: "Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (...) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Habarna, penalul hastagist, nu vrea sa ia drumu consilierului lui Cutu Cutu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614