REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Barna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Barna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 485

Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un pas înainte" pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei, menţionând că misiunea acestora nu va fi deloc uşoară.

"Anunţarea numelor magistraţilor nominalizaţi pentru conducerea principalelor parchete e un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra Justiţiei dus de Liviu Dragnea şi apropiaţii săi. Între ei, un loc deloc de neglijat îl are fostul ministru Toader, cel care şi-a dus profesia şi misiunea publică în derizoriu şi ridicol. Am depăşit acele momente, dar nu şi efectele lor", a scris Barna pe Facebook.

El a susţinut că misiunea şefilor de parchete nu va fi uşoară.

"Situaţia Justiţiei din România a fost, de altfel, subliniată şi în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noştri din străinătate. Dar mai ales este subliniată de plângerile cetăţenilor care ajung să aibă contact cu magistraţii. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine. De aceea misiunea şefilor de parchete, dacă cei nominalizaţi vor fi confirmaţi, nu va fi deloc uşoară. Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o Justiţie controlată de oameni lipsiţi de simţ al datoriei şi al onoarei. Aceşti trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată", a adăugat Barna.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că o propune pe Gabriela Scutea pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, Crin Bologa este propus pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Giorgiana Hosu pentru procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel mai neromanesc partid - o spun niste corcituri turco- tataro- tiganesti.
2
1
Anulatio pensiile speciale tuturor magistratilor.
2
1
Uniunea Scufundati Romania este cel mai neromanesc partid care a existat vreodata
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108