REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Barna: Ordonanţa Militară este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent

Barna: Ordonanţa Militară este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent

Replica API 23 martie 2020 | 00:00 998

Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că măsurile anunţate sâmbătă prin Ordonanţa Militară pentru combaterea COVID-19 reprezintă "un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent".

"Astăzi au apărut în România primele două decese. Uitându-mă la experienţa ţărilor din jur, este clar că numărul de decese va creşte şi, din această perspectivă, Ordonanţa Militară de ieri este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent. Dincolo de cumva hilarul situaţiei de a avea o Ordonanţă Militară în care le recomanzi oamenilor, îi rogi frumos dacă sunt amabili să respecte nişte reguli, sunt nişte măsuri care trebuie luate acum pentru că fiecare zi de întârziere are un efect dramatic. Măsurile care vorbesc despre persoanele de peste 65 de ani, încă de acum două săptămâni trebuiau să devină o obligativitate şi nu o recomandare, cum este în momentul de faţă", a susţinut, duminică, Barna, la o conferinţă de presă online.

El a spus că este nevoie de transparenţă în comunicarea cu populaţia.

"Mai este un aspect legat de adresa Ministerului de Interne către Prefecturi, prin care li se cere Prefecturilor să nu mai dea date despre numărul de teste, de persoane testate pozitiv şi despre starea lor de sănătate. Este de neacceptat. Nu cenzurarea informaţiei este soluţia. Oamenii au nevoie să înţeleagă gravitatea situaţiei", a adăugat Barna.

În opinia sa, este clar că în perioada următoare sunt necesare măsuri foarte ferme pe partea sanitară, socială, economice.

"Colegii mei au propus Guvernului organizarea de caravane regionale care să meargă la firul ierbii, acolo unde nu avem servicii de suport sanitar, aşa cum este în marile oraşe, această caravană trebuie să fie o realitate. Guvernul trebuie să contribuie cu teste şi echipamente de protecţie, există medici şi infrastructură, există practică de câţiva ani la caravana pentru medici", a menţionat Dan Barna, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde erai in ianuarie si de ce nu urlai cu boxele in parlament si cu telefoanele ca Guvernul lu Peshte - si al curvelor - nu aducea deja vapoare de masti, manusi si dezinfectanti??? De aparate de oxigen??? Combinezoane??? Ai tacut malc, complice la incompetentza lui LUCOVID. Sa va fie rusine!!! Lumea deja murea si voua va ardea de negocieri si alegeri!!!
2
0
barna zis limbricul
1
0
Ordonanta militara nu e buna deloc bai neomarxistule. Societatea trebuie sa functioneze in continuare. Cine vrea sa traiasca in bula de sticla n-are decat dar nu impuneti voi oamenilor sechestru pe corpurile lor!
0
1
da mai barna trebuiau impuscati toti cei care ies din casa si fac sa mai miste cate ceva caci altfel traim o mare teapa,lucasenko ca ultimul dictator comunist il trateaza cu tot dispretul pe cavitul asta
1
1
corect, trebuie inchis tot urgent
3
1
dute dracu penalule
1
2
Dute'n mortii matii de idiot patentat. Cu partidul matii, cu Stelianii matii, cu totii sa va duceti cu picioarele inainte la alegeri.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218