REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Barna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

Barna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

Replica API 31 iulie 2021 | 00:19 794

Vicepremierul Dan Barna apreciază că toate cele trei partide din coaliţia de guvernare îşi doresc să realizeze reformele asumate, însă problema o reprezintă viteza cu care sunt făcute aceste reforme.

Dan Barna

"Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede. (...) Nu o să fac nominalizări acum (...). Discutăm în Guvern, toată problema este viteza (...) reformelor. Pentru că intenţie de schimbare şi de reformă există la toate cele trei partide din coaliţie, însă la chestiunea cum să arate viteza, fiecare pune acul altundeva pe cadran. Şi aici e de fapt discuţia, când şi câte din reformele pe care le-am propus (...) se întâmplă şi în ce ritm", a declarat Barna joi seară, la Digi 24, citează Agerpres.

Un exemplu de întârziere a modificării legislaţiei din timpul guvernării anterioare îl reprezintă proiectul de lege privind vânzarea participaţiilor minoritare deţinute de stat la companii.

"Un proiect este cel legat de (...) blocarea vânzării participaţiilor minoritare ale statului, ceea ce ar fi permis capitalizarea unor companii publice, nu vorbim de vânzarea lor străinilor (...). S-a blocat în Parlament, am înţeles că au fost nişte voci din partea unor membri PNL care nu au mai vrut să fie supusă la vot (...). E un exemplu de reformă care ar fi trebuit să se întâmple, se va întâmpla la toamnă, dar am pierdut nişte luni", a precizat vicepremierul.

El a mai dat ca exemple de întârziere a unor reforme desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfiinţarea pensiilor speciale sau alegerea primarilor în două tururi.

"Eu cred că în măsura în care vom reuşi să facem câteva din aceste reforme (...), eu cred că această coaliţie are toate premisele să ajungă în 2024, o coaliţie de guvernare care să modernizeze România", a mai spus Dan Barna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de 2 ani AVETI INTENTIE DE SCHIMBARE SI REFORMA LA CACAT
0
0
Soarece soogi pooola
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920