REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Barna reacționează, după ce subalternii din USR l-au înregistrat și au dat presei convorbirea

Barna reacționează, după ce subalternii din USR l-au înregistrat și au dat presei convorbirea

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 229

USR a făcut publică, miercuri seara, o înregistrare cu Dan Barna dialogând cu colegii de partid, pe teme precum susţinerea Guvernului PNL, dar şi investigaţia Rise Project. Imaginile au devenit publice după ce fragmente audio ale discuţiei au fost prezentate de Rise Project. "E ca şi cum au luat un sac de făină, l-au cernut şi ce a rămas în ciur, adică nişte pietricele, nişte boabe de neghină, alea le-au folosit, adică total neprofesionist", afirmă Dan Barna, despre ancheta Rise Project.

Reprezentanţii USR au anunţat, miercuri seară, că au decis să publice un live făcut, marţi, de Dan Barna, pe un grup intern al partidului, pe tema negocierilor pentru susţinnerea Guvernului şi a investigaţiei Rise Project.

Decizia a venit după ce fragmente din această înregistrare au fost publicate de Rise Project.

"Dan Barna nu are nimic de ascuns. Aseară a vorbit cu membrii partidului despre investigaţia Rise Project. A fost o discuţie internă pe un grup de Facebook pe care sunt colegii din USR. Rise Project a făcut rost de înregistrare şi a publicat-o. Le mulţumim! Numai că Rise are, se pare, doar o înregistrare audio incompletă. Drept urmare, publicăm noi acum toată discuţia, cu înregistrarea video completă. Adevărul despre Dan Barna: este un preşedinte transparent al unui partid de oameni cinstiţi şi competenţi. Dan Barna va fi preşedintele de care au nevoie toţi românii", arată USR.

Liderul USR, Dan Barna, spune că ancheta celor de la Rise Project a început în urmă cu două luni, când mai mulţi clienţi ai fostei sale firme au început să fie sunaţi. De asemenea, Barna spune că jurnaliştii au recunoscut că ancheta a pornit de la un pont.

"”Ancheta asta a început acum vreo două luni, două luni şi jumătate şi m-au sunat cunoscuţi să îmi spună că au fost sunaţi să fie întrebaţi despre proiectele pe care le am, după care am aflat că din minister cineva le-a trimis şi asta mi-a confirmat cei din interviul pe care l-am avut, cineva le-a trimis dosarul cu toate rambursările companiei mele. Mi-au spus şi ei la interviu că este o anchetă pornită la pont, li s-a spus mergeţi şi faceţi o anchetă pe subiectul Dan Barna. De la asta au pornit, după care timp de două luni au tot mers pe la beneficiari de proiecte. Aceştia spuneau că au fost mulţumiţi, că a fost în regulă. Cei care aveau diverse nemulţumiri, au fost invitaţi la interviuri, s-au întâlnit cu ei şi au încercat să găsească cât mai multe elemente cu care să îşi construiască ancheta. Le-am spus celor de la Rise că şansa să găsiţi orice legat de corupţie este exclus. Cei de la Rise fac o muncă şi au o credibilitate importantă şi asta nu e puţin lucru, sunt de notorietate, habar n-am cine le-a sugerat ancheta, am încercat să aflu, dar nu am reuşit”, a declarat Barna.

Liderul USR a mai spus că toate contractele pe care le-a avut au fost câştigate la licitaţii.

"Contractele pe care le-am avut au fost contracte câştigate la licitaţii, au fost făcute pe bune şi eu neavând nici schelete în dulap, nici părinţi în servicii, nici generali, nici Soroşi, nici nimic, tot ce se poate inventa e să caute lucruri legate de activitatea mea profesională dinainte de a intra în politică pentru că eu am avut principiul ăsta foarte clar, în momentul în care am intrat în politică, am ieşit complet din firmă, chiar am ieşit, nu mi-am pus acţiunile la umbră şi de fapt mă ocup în continuare de firmă pe şestache, cum fac majoritatea politicienilor. Chiar am ieşit şi nu mai am nicio legătură în prezent cu firma”, a explicat Barna.

Dan Barna a dezvăluit că a vrut să prezinte toate contractele, însă foştii săi colegi s-au opus.

"Şi din cauza asta am vrut să vin cu toate contractele aşa-zise cu statul şi să le prezentăm cu foştii colegi, numai că discutând cu foştii mei colegi de la firmă, mi-au spus că e o problemă ca o companie importantă în domeniul acesta al consultanţei să îşi prezinte tot fondul de comerţ. Îşi prezintă toţi clienţii, toate activităţile, toate contractele. Pentru că într-adevăr, presa s-a legat de cele 7-8, nu ştiu câte sunt, contractele cele pe care le-a tot rostogolit Evenimentul Zilei, dar toate celelalte nu au niciun fel de problemă. De asta nu am mai dat acel tabel cu toate evenimentele. Nu am ideea că am decis să sacrific firma din cauza politicii. Rise nu s-a ocupat de contractele cu statul, ci de finanţările europene pe care noi am fost, cel puţin cele pe care le-au abordat şi despre care vorbesc în analiza lor, noi am fost beneficiari. Adică am scris cerere de finanţare, am propus-o finanţatorului, au fost evaluate şi le-am implementat. Eu sunt foarte mândru pentru că am reuşit să facem noi în acei ani, din 2006 - 2007, până în 2016, de fapt de la asta mi s-a şi tras invitaţia de a intra în politică pentru că noi am pornit de la zero şi am creat piaţă într-o zonă de pionierat”, a mai declarat Barna.

Liderul USR spune că cei de la Rise au "luat la puricat” numai contractele care nu au funcţionat.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu puteti modifica nimic din gena noastra.Hoti,cwrve,tradatori,turnatori.Asa am fost si vom fi in vecii vecilor!
0
1
Pana cand copiii naparcilor aproape oarbe dar disperate dupa bani si averi nu vor intra la puscarie, nu se vor potoli. La treaba la facut plangeri fara numar. La treaba USR.
3
2
Panaramele astea vor la guvernare?cine naiba a votat grupurile astea de papagali? Voi nu sunteti normali la cap sa bagati in seama toti rahatii cu veleitati de telectuali
2
0
USR era un curent politic proaspat care promitea. Oameni ca dan barna si parlamentarii usr au compromis formatiunea. se vede si in sondaje.
1
1
Dnu Barna, invata sa blestemi si sa astepti rezultatele. Asa ca in viata reala. Daca ai fi tradat de avocat, sa zicem, daca ai schimba avocatul sa zicem, iar el ar incalca secretul profesional si ar spune urmatorului avocat cat de ticalos esti tu,nu el,sa zicem, iar asta s-ar purta si el ca un nemernic, in aceasta situatie fictiva, ce ai face decat sa-i blestemi zilnic pe amandoi impreuna cu copiii si nepotii lor, pt ca corb la corb nu-si scoate ochii, nu-i asa ?!?Eventual mai apelezi si la vreo vrajitoare sa-i faca impotenti?!? - este pamflet-
4
0
Alta secatura si asta. Fi miar scarba de hoti si koorve
11
3
Frate, macar psd te fura pe fata, asta se dadea prieten cu tine, chipurile te ajuta sa faci ceva cu viata ta si baaang tradare, te lasa amaent peste tot. mai bine cu hotii decat cu tradatorii
10
5
No comment?!?
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367