REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Barna: Salutăm proiectul PNL privind impozitarea pensiilor speciale; USR susţine adoptarea unei OUG

Barna: Salutăm proiectul PNL privind impozitarea pensiilor speciale; USR susţine adoptarea unei OUG

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1057

Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a salutat proiectul de lege al PNL privind impozitarea pensiilor speciale, menţionând că parlamentarii formaţiunii vor colabora cu orice partid dispus să ajute la rezolvarea acestei chestiuni.

În acelaşi timp, USR a precizat pe Facebook că soluţia cea mai rapidă ar fi o ordonanţă de urgenţă în domeniu, care să fie adoptată chiar în cursul zilei de miercuri.

"Salutăm decizia PNL de a depune la câteva ore după USR un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurenţă politică, ci despre o nevoie reală de a regla una dintre cele mai mari nedreptăţi din societatea românească actuală. De asemenea, credem că şi colegii de la PNL au în vedere faptul că statul are nevoie de toate resursele disponibile pentru a depăşi cu bine criza de sănătate publică şi previzibila criză economică. Parlamentarii USR vor colabora cu cei ai PNL şi cu cei ai oricărui partid dispus să ajute la rezolvarea cât mai rapidă a problemei pensiilor speciale. Sectoarele public şi privat trebuie să împartă greul acestei crize. Solidaritate înseamnă inclusiv acest lucru", a scris Barna pe Facebook, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe reţeaua de socializare, USR pledează pentru adoptarea rapidă a acestui proiect sau chiar a unei ordonanţe de urgenţă.

"Dacă există consens între toate partidele pentru acest proiect, se pot organiza de urgenţă în sistem online şedinţe de comisii şi plen pentru a vota. Ar fi o dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor într-o situaţie de criză", a precizat sursa citată.

Pe de altă parte, în postarea USR se atrage atenţia asupra faptului că iniţiativa PNL nu vizează mai multe categorii de pensii speciale.

"După ce ieri USR a depus un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, PNL a anunţat că va susţine un amendament cu acelaşi scop, dar a ratat să includă printre beneficiarii de pensii speciale care să fie impozitate primarii, preşedintele şi cei care lucrează în servicii secrete. Sperăm că este doar o eroare, fără intenţie. Şi PSD se laudă că va depune un proiect nou de impozitare, deşi există unul în Parlament şi l-au ţinut la sertar. Iar UDMR a anunţat, de asemenea, că susţine impozitarea cu 90% a pensiilor speciale", a precizat Uniunea.

USR, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus marţi în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

"Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depăşeşte 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanţă uriaşă este şi între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 lei, şi pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei şi 19.000 de lei", informează USR.

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
1
0
BBBAAAAIIIIII NENOROCITILOR. Gata cu politica , macar acum stapaniti-va nenorocitilor
3
0
Impozitatile cu suta la suta. Beneficiarii lor sunt niste impostori.
3
1
Orice, dar numai sa se intample.
4
1
anularea tuturor pensiilor speciale.
6
1
Bai, Barno, am sa te cred ca faci demersul asta cand toti parlamentarii USR vor face ce trebuie ca nici ei sa nu beneficieze de pensie speciala. In sensul ca, dupa un mandat in parlament, au dreptul la o suplimentare a pensiei. Sa renuntati voi la asta si va cred. Joac-o p-asta!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614