REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 22 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6494
23.4° Constanța Vineri, 22 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6494

Barna spune că senatorul Marius Bodea va fi 'cel mai probabil' candidatul USR la Primăria Iaşiului

Barna spune că senatorul Marius Bodea va fi 'cel mai probabil' candidatul USR la Primăria Iaşiului

Victor ROTARU 19 septembrie 2023 | 00:00 145

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a declarat, într-o conferinţă de presă, că senatorul Marius Bodea va fi "cel mai probabil'' candidatul formaţiunii pentru Primăria municipiului Iaşi, deşi a arătat că acesta va trebui să mai treacă şi de etapa unei "competiţii interne'', care este "firească".

Barna spune ca senatorul Marius Bodea va fi 'cel mai probabil' candidatul USR la Primaria Iasiului

"Va fi o competiţie internă în interiorul partidului, cum e firesc, dar eu sunt încrezător şi, dacă ne uităm la modul foarte pragmatic, ca să nu vorbim acuma discuţii, Marius Bodea va fi cel mai probabil candidatul USR pentru Iaşi (...) Am mare încredere că Marius Bodea va fi următorul primar al Iaşiului", a afirmat Dan Barna.

În condiţiile în care fostul lider al filialei ieşene a USR, deputatul Cosette Chichirău, a anunţat că demisionează din partid în urmă cu două săptămâni şi că va candida pe cont propriu pentru Primăria Iaşi, Dan Barna a afirmat că, anterior plecării acesteia, USR a făcut un sondaj de opinie cu privire şi la candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului, fiind înregistrată "o diferenţă în favoarea lui Marius Bodea".

Vicepreşedintele USR a ţinut să sublinieze şi că Marius Bodea s-a pregătit de aproape doi ani pentru a candida pentru funcţia de primar al municipiului, inclusiv prin prezentarea constantă a unor soluţii de administrare pentru problemele de interes pentru cetăţenii oraşului. De altfel, în conferinţa de presă de duminică, senatorul Bodea a vorbit despre nevoia de a fi construite noi unităţi şcolare în municipiu, deoarece elevii sunt chinuiţi în două schimburi la clase şi înghesuiţi în şcoli învechite şi săli aglomerate.

"Îl felicit pe colegul meu, Marius Bodea, pentru consecvenţa acestor ani şi pentru faptul că iată, avem conferinţe de presă în care un candidat, un model de primar pune în dezbaterea publică teme reale de care le pasă cetăţenilor. Faptul că ieşenii pot să discute despre ce facem cu educaţia copiilor, cu programul lor, unde construim şcoli, unde construim grădiniţe, arată că USR, aici, în Iaşi, ca şi în celelalte oraşe unde avem deja administraţie, Timişoara, Bacău, Alba-Iulia, Câmpulung Muscel, Braşov, USR vine cu vocea cetăţenilor şi acesta nu e puţin lucru, pentru că ne-am învăţat ani de zile 'să halim' retorică politică, 'să halim' scandaluri, să umplem titlurile media şi online şi offline cu diverse, cu mici scandaluri, care pentru cetăţeanul de rând care dimineaţa se scoală cu doi copii de mână şi trebuie să-i ducă la şcoală, nu înseamnă mai nimic", a afirmat Dan Barna, care este şi vicepreşedintele Partidului European ALDE, care a fost prezent la Iaşi.

De asemenea, vicepreşedintele USR a fost întrebat de presă cum îşi explică faptul că primarul Mihai Chirica a rămas în funcţie în ultimii ani, în condiţiile în care este vizat în şapte dosare penale. "Din păcate, este încă o dovadă că serviciile de bază ale statului nu mai funcţionează. Justiţia a făcut paşi înapoi semnificativi. Toate lucrurile o iau înapoi, de doi ani. Oameni care nu ar mai trebui să apară în spaţiul public, sunt lăsaţi neatinşi pentru protecţii politice neexplicite, pentru că de asta supravieţuieşte actual primar al Iaşiului", a răspuns Dan Barna.

Senatorul Marius Bodea a fost membru PNL până în 2020, el având şi un mandat de deputat din partea liberalilor în legislatura 2016-2020. Anterior, a mai ocupat funcţiile de director general al Aeroportului Iaşi (2012-2016), prefect al judeţului Iaşi (2008-2009) şi subprefect (2007-2008). El a trecut în USR în iunie 2020, fiind nemulţumit că PNL a anunţat că îl primeşte în rândurile sale pe primarul Mihai Chirica şi că îi susţine candidatura pentru un nou mandat de primar, după ce acesta a fost ales din partea PSD în mandatul 2016-2020.

Deputatul Cosette Chichirău a candidat în 2020, din partea USR, pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, fiind învinsă atunci de Mihai Chirica, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru pentru Barnescu,asta cu taierea pensiilor speciale nu este numai dorintza aluia care scrie,ia dute tu intro piatza agroalimentara din tara si intreaba vreo zece oameni"nu trebuie sa fie neaparat pensionari"ce parere au despre pensiile astea si o sa te lamuresti care este adevarul mai specialule si in afara de asta taierea pensiilor speciale sau limitarea diferentei dintre romani cu vechime totala in munca si calificatzi intro meserie si speciali este si conditzia pusa de Uniunea Europeana Romaniei pentru ca tara noastra sa primeasca de la U.E.vreo 5 miliarde de euro nerambursabili,ai intzeles cum sta treaba ma sau trebuie sa itzi desenez pentru ca tu nu stii sa citesti sau esti analfabet functzional.
1
0
vezi ca nu te adresezi cui trebuie.Cei de la putere trebuie sa faca ce vrei tu
1
1
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106