REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BARNA: Toată DREAPTA trebuia să fie ALINIATĂ în spatele lui STELIAN ION

BARNA: Toată DREAPTA trebuia să fie ALINIATĂ în spatele lui STELIAN ION

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:35 1630

Conducerea partidului Uniunea Salvați România a fost prezentă luni după-amiază, la Constanța. Dan Barna, președintele USR, a vizitat mai multe localități din județul Constanța, iar la finalul zilei a poposit în parcul Tăbăcărie, acolo unde a vorbit cu constănțenii și și-a arătat sprijinul față de Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, dar și față de Remus Negoi, candidat USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.

"Am început ziua în județ, am fost în mai multe localități, în Medigida, Ovidiu, Agigea, iar după-amiaza mi-am dedicat-o municipiului Constanța. Îndrăznesc să spun că 27 septembrie este o dată istorică pentru că USR-PLUS va aduce în majoritatea primăriilor din țară, oameni cu onestitate, și nu întâmplător spun asta la Constanța, dar și oameni cu competență. Constanța, acest oraș foarte important al României, merită mult mai mult. Constanța este ce este Rotterdam pentru Olanda. Vi se pare că sunt comparabile cele două? Constanța este un oraș controlat de clanuri mafiote, de interese, care contribuie într-o mult prea mică măsură la dezvoltare. Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre ideea de port european și oraș modern.", a precizat Dan Barna, președinte al USR.

"A fost unul dintre subiectele complicate cu PNL"

Înainte de a porni în acțiunea de convingere a constănțenilor în parcul Tăbăcărie, Dan Barna a explicat de ce nu a fost posibilă o alianță a partidelor de dreapta la Constanța, asemenea celor încheiate de USR-PLUS și PNL în București, cât și în mai multe orașe ale țării.

"A fost unul dintre subiectele foarte complicate și îndelungate cu PNL. Din nefericire, n-am reușit să-l conving pe premierul Orban că Stelian Ion este opțiunea care aduce modernitate, noutate și competență în viitorul Constanței. Nu sunt deloc încântat de rezultatul negocierilor, Stelian Ion trebuia să aibă în spate toată Dreapta. Era o șansă reală de a scăpa de PSD la Constanța. Cetățenii vor trebui să decidă acest lucru și am încredere în opțiunea lor.", a mai afirmat Dan Barna, președintele USR.

"Suntem considerați adversari de PNL, ne văd ca pe o amenințare"

Stelian Ion, vicepreședintele USR și candidat la Primăria Constanța, a ținut să facă o completare în legătură cu eșecul parteneriatului cu liberalii la alegerile locale din data de 27 septembrie.

"Cu siguranță PNL ar fi trebuit să se ralieze propunerii pe care am făcut-o, aceea de tandem. Am propus ca fiecare partid să ofere câte un candidat pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța. S-a refuzat acest tandem, unul rezonabil. Din punctul nostru de vedere, acest lucru dovedește că, la Constanța, nu s-a dorit un parteneriat cu noi. Suntem considerați drept adversari de PNL, ne văd ca pe o amenințare. O candidatură a mea la Primăria Constanța și momentul în care voi ajunge primar, liberalii îl consideră ca pe un pericol pentru propriul partid. Despre asta este vorba, nu despre altceva.", a precizat Ion Stelian, candidat la Primăria Constanța.

Video:

Sorin HULUBEI

CMF 21200251

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218