REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Basarabenii care au făcut „Marşul lui Ştefan cel Mare”, tabără la Eforie

Basarabenii care au făcut „Marşul lui Ştefan cel Mare”, tabără la Eforie

Replica API 14 iulie 2015 | 09:21 237

Vin la mare

Vin la mare

Asociaţa Tinerii Moldovei va sosi la mare. Aceştia vor avea o tabără în Eforie, după ce au mers pe jos sute de kilometric şi au mărşăluit duminică şi în Bucureşti. După acţiunea din Capitală, grupul s-a dispersat. O parte dintre manifestanţi au plecat cu autocare la Chişinău, iar unii au plecat la Eforie, Predeal, Crevedia, pentru câteva zile, la şcoli de vară organizate de Acţiunea 2012. La Eforie, vor sta până duminică 102 persoane, pentru work-shopuri şi relaxare, în tabăra Luminiţa.

„Unii au mers spre mare, să desfăşoare acolo lucruri administrative şi alţii la Crevedia şi în Ardeal. (...) Au la dispoziţie o săptămână să se mai relaxeze, să înveţe lucruri noi într-o atmosferă altfel. Miercuri, joi şi vineri voi merge acolo în calitate de lector să le ţin nişte cursuri”, ne-a spus vicepreşedintele platformei Acţiunea 2012, Iulia Modiga.

Amintim că vineri seară Tinerii Moldovei au ajuns în localitatea de frontieră Ungheni, iar sâmbătă dimineaţă, după 24 de ani, au refăcut Podul de Flori. Tot sâmbătă au ajuns şi la Iaşi, unde mii de cetăţeni i-au întâmpinat. Flori, hore ale unirii, tot „tacâmul” pentru ca mesajul să ajungă la asurzita clasă politică, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, care i-a felicitat pe participanţi, dar a precizat că nu va putea onora o întâlnire. Amintim că Tinerii Moldovei au redactat o scrisoare deschisă emoţionantă pentru Iohannis, fără a avea efectul scontat.

De la Iaşi, Tinerii Moldovei au plecat cu „Trenul Unirii” spre Bucureşti, fiind întâmpinaţi cu steaguri şi aplauze în staţiile unde trenul a efectuat opriri. După mitingul din Capitală, Tinerii Moldovei vor face un tur al zonelor istorice ale României.

Zeci de mii de unionişti s-au adunat duminică, 5 iulie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România. După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei Tinerii Moldovei, au plecat într-un marş până în România, pe jos!

Duminică, 15.000 de oameni, conduşi de cei 1.000 de militanţi ai Tinerilor Moldovei, au făcut un tur al palatelor din Bucureşti. Adunarea s-a făcut în Piaţa Universităţii, de la ora 14:00, în Piaţa Universităţii, zona Teatrului Naţional, apoi au făcut un ocol al Casei Poporului şi, ulterior, s-au deplasat către Palatul Cotroceni, unde o delegaţie a Tinerilor Moldovei şi-a propus să intre în audienţă.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367