REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Băsescu: Am forţat Constituţia la limita maximă constituţională. Am valorificat-o la maximum

Băsescu: Am forţat Constituţia la limita maximă constituţională. Am valorificat-o la maximum

Replica API 13 martie 2013 | 00:00 170

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că el a împins şi a forţat limita maximă constituţională, valorificând-o, pentru că "nici nu se putea altfel", el menţionând că România nu are nevoie de o nouă republică, ci de păstrarea instituţiilor create de actuala Constituţie. "Da, eu recunosc că am împins, am forţat Constituţia la limita maximă constituţională. Deci, am valorificat-o la maximum, pentru că nici nu se putea altfel. Sigur că poţi să fii, în baza aceleiaşi Constituţii, poţi să fii şi un preşedinte care să doarmă la Cotroceni. Să fie chemat numai la medieri, dar eu n-am avut şansa - aduceţi-vă aminte cât m-am bucurat când am reuşit acea alianţă PDL-PSD care adusese o majoritate de circa 70% în Parlament, spuneam A, cu majoritatea asta modernizăm statul. N-a ieşit nimic", a spus Băsescu la Digi24.

Potrivit lui Băsescu, România nu are nevoie de o nouă republică, ci de păstrarea instituţiilor create de această Constituţie, pentru că este modernă.

"Aşează statul într-o arhitectură funcţională. Că uneori nu e funcţională, asta ţine de oameni. De prea multe ori noi avem reflexul, când vedem că nu funcţionează ceva, schimbăm organigrama. Nu, omule. Schimbă oamenii. Vezi ce faci să ai oameni mai pregătiţi", a spus şeful statului.

Potrivit acestuia, în proiectul pe care l-a trimis la Parlament în baza dreptului dat de Constituţie este materializat referendumul şi mai sunt "vreo 20-25 de formulări care în proporţie de 90% îşi au izvorul în hotărâri ale Curţii Constituţionale, care a clarificat interpretarea".

"Deci, din punctul meu de vedere Constituţia în principiile ei este foarte bună, aşa cum organizează instituţiile statului, aşa cum garantează drepturile cetăţeanului - măcar să fie capabil statul român să şi aplice toate drepturile care sunt prevăzute pentru cetăţeni în Constituţie. Ce avea Constituţia noastră neclarităţi, care au fost reglate de Curtea Constituţională. Şi atunci noi am luat deciziile Curţii Constituţionale şi am clarificat fiecare articol asupra căruia se pronunţase Curtea Constituţională", a mai spus Băsescu.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369