REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Am ştiut că e riscant să-l pun pe Ponta, dar am crezut că vor respecta interesul naţional

Băsescu: Am ştiut că e riscant să-l pun pe Ponta, dar am crezut că vor respecta interesul naţional

Replica API 18 iulie 2012 | 00:00 157

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a susţinut marţi seara într-o emisiune televizată că "a analizat riscul înainte de a-i da mandatul lui Victor Ponta" dar cu toate acestea şi-a dorit ca ţară să aibă stabilitate.

Acesta a explicat la România TV că a luat în calcul faptul că exista un risc la numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier, dar nu a ştiut că există "stadiul la care politicienii ar putea să pună interesul lor deasupra interesului naţional" şi explicat că interesul lor este de a pune sub control politic Justiţia din România.

"Vă mărturisesc că l-am analizat (riscul cu privire la numirea lui Ponta ca prim-ministru, n.red.) acest risc înainte de a-i da mandatul lui Victor Ponta. M-am gândit însă că nu mai suntem la stadiul la care politicienii ar putea să pună interesul lor deasupra interesului naţional, care e interesul lor în momentul de faţă? Interesul lor major este să pună Justiţia sub control, am mai spus-o, sunt 20 de parlamentari care au dosare penale, alţii ştiu ca au făcut destule şi se tem să nu le vină ziua socotelii, plus trei incompatibili care trebuiau să plece de mult din Parlament", a spus Traian Băsescu la Romania TV.

Acesta a mai explicat că în situaţia privind schimbările din ultima perioadă "s-a jucat interesul personal al unui grup de puşcăriabili" ceea ce a dus la instabilitate ţării.

"Toţi oamenii ăştia care ştiu că nu se poate negocia cu mine, nimic legat de Justiţie, au fost un catalizator. Aici s-a jucat interesul personal al unui grup de puşcăriabili, interesele acestor oameni împotriva interesului naţional, deci nu ne fac rău numai că au furat la un moment dat, că au păgubit statul prin diverse acţiuni, ei au făcut acum un rău foarte mare, au creat instabilitate politică şi exact pentru evitarea instabilităţii politice, eu l-am desemnat pe Victor Ponta prim-ministru", a spus el.

"Ei au spus (cei de la guvernare, n.red.) "pe noi nu ne interesează stabilitatea ţării, pe noi ne interesează să ne protejăm hoţii"", a mai afirmat preşedintele suspendat.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367