REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băsescu aşteaptă de la noul guvern o lege a sănătăţii şi reorganizare administrativă

Băsescu aşteaptă de la noul guvern o lege a sănătăţii şi reorganizare administrativă

Replica API 11 februarie 2012 | 00:00 226

O nouă lege a sănătăţii, reorganizare administrativă, restabilirea nivelului de trai al populaţiei şi mai multă rigoare sunt câteva dintre aşteptările pe care le are Traian Băsescu de la Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Aştept mai multă rigoare, nu numai în acţiune, dar şi în comunicare. Aştept mai multă transparenţă, aştept ca pe site-urile ministerelor să apară prompt fiecare leu cheltuit în fiecare zi. Aştept ca acest guvern să continue partea vitală, care vizează consolidarea situaţiei economice şi financiare a României şi, în acelaşi timp, mă aştept ca după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările noastre şi ale populaţiei, să începem cu un proces de restabilire a unui nivel de trai al populaţiei. România nu trebuie să mai împrumute bani pentru a da salarii. Nu trebuie să mai împrumute bani pentru a asigura asistenţa socială", a declarat Băsescu.

eful statului nu a uitat nici de legea sănătăţii şi de cea a reorganizării teritoriale, iniţiative cu care UDMR nu este de acord.

"Aştept de la noul cabinet noua lege a sănătăţii. Aştept de la noul cabinet iniţierea discuţiilor cu opoziţia pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizării administrative a României", a spus Băsescu, referindu-se la "instituţiile din ziua Revoluţiei, din decembrie 1989, şi pe care le găsim şi astăzi intacte, şi în teritoriu, ca şi în multe dintre instituţiile centrale".

"Nu poţi să funcţionezi cu instituţiile unui stat comunist într-un sistem care este deschis pieţei, un sistem capitalist", a punctat Traian Băsescu.

"Mi se pare un imperativ ca atât legea sănătăţii, cât şi legea reorganizării administrative să fie în atenţia dumneavoastră în aşa fel încât pentru următorul ciclu electoral, cel din 2016, să se poată face partea de tranziţie care nu va fi uşoară. Va dura 2,3, chiar 4 ani către o nouă reorganizare administrativă", a mai precizat şeful statului.

O altă aşteptare priveşte predarea ştafetei în politica românească.

"Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar cei din generaţii mai vechi ca oameni politici să înţeleagă că a venit timpul să predea ştafeta generaţiei care la Revoluţie încă nu era majoră sau abia trecuse de majorat. Este timpul lor şi numai ei pot credibiliza consistent România", a subliniat preşedintele.

Marko Bela a explicat miercuri că UDMR nu e de acord cu impunerea votului prin corespondenţă, cu realizarea reorganizării administrative şi cu finalizarea legii sănătăţii în 2012, condiţii pentru susţinerea Coaliţiei, cu care partenerii au fost de acord,întrucât nu le-au menţionat în programul de guvernare.

Senatorul UDMR a fost solicitat să confirme dacă, aşa cum a relatat NewsIn marţi seară, printre condiţiile puse de Uniune în schimbul susţinerii Cabinetului Ungureanu au figurat asigurarea că legea votului prin corespondenţă ori reorganizarea administrativă nu se vor pune în practică în 2012.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102