REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu, ATAC DUR la Iohannis: A avut o atitudine JOSNICĂ. S-a transformat în slugă a turnătorului Voiculescu

Băsescu, ATAC DUR la Iohannis: A avut o atitudine JOSNICĂ. S-a transformat în slugă a turnătorului Voiculescu

Replica API 19 februarie 2016 | 00:53 380

Traian Băsescu l-a criticat dur pe preşedintele Klaus Iohannis, după luarea acestuia de poziţie pe subiectul executării silite a sediilor grupului Antena Group. Fostul şef de stat a comentat, la România TV, o afirmaţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia evacuarea Antenei 3 şi a altor patru posturi de televiziune de către ANAF este o măsură "heirupistă, "nepotrivită" şi "discutabilă".

Traian Băsescu a calificat drept "josnică" atitudinea lui Klaus Iohannis de a pune sub semnul întrebării hotărârea judecătorească definitivă privind executarea silită a sediilor Antena Group.

"Ce s-a întâmplat în viaţa politică în ultimele 48 de ore arată că suntem departe de a fi un stat de drept. Atât timp cât numărul 1 şi numărul 2 în stat consideră că o hotărâre judecătorească definitivă este de discutat, este extrem de grav... Între preşedinte şi Dumnezeu este doar hotărârea judecătorească definitivă, aceasta nu poate fi discutată. Am un sentiment de revoltă despre ce acţiuni au întreprins primii oameni în stat. Mă şocheză pur şi simplu", a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

"Dacă la nivelul numărului 1 si 2 în stat se pune la îndoială hotărârea judecătorească definitivă, aş intra in zona speculaţiilor, să spun că există o legătură, dar ce am văzut ieri... Iohannis s-a dus direct la grupul în care ştia că este Antena 3 să dea răspuns strict la intrebarea jurnalistului de la Antena 3. A fost o luare de poziţie premeditată. Mi se pare josnic pentru un preşedinte. Obligaţia lui Iohannis era să rămâna prin pozitia lui şef al statului şi nu o slugă a turnătorului Voiculescu, a lui Gâdea sau a lui Badea", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte consideră că, prin ceea ce a făcut, Klaus Iohannis "sabotează" statul de drept. "Decredibilizarea justiţiei foloseşte mafiei. Cei care cred că hotărârile judecătoreşti definitive nu sunt obligatorii sunt acei oameni care sabotează statul. Iohannis a fost un sabotor al statului de drept. Personal sunt revoltat şi nu aş vrea ca statul român să o ia înapoi spre 2004 când judecătorii şi procurorii erau nişte supuşi ai politicului", a concluzionat Băsescu.

Klaus Iohannis a comentat miercuri cazul Antena 3, care a primit o somaţie de evacuare de la ANAF. Preşedintele a catalogat abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group ca fiind heirupsită", "nepotrivită" şi "discutabilă".

"Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a spus Iohannis, întrebat despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor.

Mai multe sedii ale Intact au fost confiscate de stat pentru acoperirea unui prejudiciu evaluat la 60 de milioane de euro în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu, fostul patron al grupului, a fost condamnat a 10 ani de închisoare, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108