REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Băsescu, despre atacul SUA în Siria: Un semnal că SUA nu sunt dispuse să abandoneze Orientul Mijlociu în mâinile Rusiei

Băsescu, despre atacul SUA în Siria: Un semnal că SUA nu sunt dispuse să abandoneze Orientul Mijlociu în mâinile Rusiei

Replica API 8 aprilie 2017 | 01:34 444

Atacul SUA asupra unei baze aeriene din Siria transmite, în primul rând, un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze Orientul Mijlociu în mâinile Rusiei, și, pe de altă parte, 'nu face decât să închidă gura' celor care prevesteau "marea prietenie" Trump-Putin, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, liderul PMP, vineri, pentru AGERPRES.

'Este în primul rând un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze în mâinile Federației Ruse Orientul Mijlociu. În al doilea rând, atacul din această noapte împotriva bazei aeriene din Siria nu face decât să închidă gura acelora care prevesteau marea prietenie Trump-Putin. Și, nu în ultimul rând, acțiunea din această noapte, din această dimineață, arată cine este stăpânul", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat cum vede în continuare evoluția situației, având în vedere și solicitările privind convocarea Consiliului de Securitate al ONU, fostul șef al statului a spus: "A tot fost convocat Consiliul de Securitate pe problema siriană, dar s-a tot lovit de veto-ul Federației Ruse ". 'Nu văd riscuri majore, ci doar semnalul politic a fost extrem de puternic", a adăugat Băsescu.

Fiind întrebat dacă astfel de atacuri vor continua, fostul președinte a afirmat:"Dacă va fi nevoie".

"Deci, Statele Unite nu vor face uz de capacitatea pe care o au în Mediterana și în Golful Persic să lovească Siria, dar cu certitudine arată că nimeni nu poate miza pe toleranța SUA".

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citați de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza "Shayrat", potrivit Agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si canta precum cucuveaua-n port la chilia dupa navele praduite ..... Se da mare destept, ai face albie de porci pe toti inclusiv pe cei ce trebuie sa-l ancheteze spunand ca daca nu se pricep, sper ca l-ati auzit spunand asta fiind tat pe toate posturile tv, bravo lui are de cine as bate joc ca doar de aia i-a pus pe functii, sa taca ca rahatii in vie !
0
0
Terorismul este o consecinta a acestor stapani imperiali despre care ne vorbeste don Basescu.Dar nu se pronunta direct.De cand a ajuns materiile prime ,petrol,minereu,aur ,gazul,sa fie cerute de tarile democratice,a inceput si democratizarea lor.Pai adevaratul popor american ,descendentii lui Winetow nu sint tinuti in mod democratic in rezervatii.
0
0
Ai ramas in deriva!Si in curind nici barcuta nu o sa mai ai!Ai distrus titul!
1
0
Dle presedinte traian basescu,scriu la fereastra dvs.,ca numai dvs.puiteti rezolva trecerea la euro.Tortionarul isarescu zis manole ,comunist securist feroce,a pus membrii consiliului de administaratie al BNR ,resoectiv pe unul Daianu,sa declare ca nu putem trece la euro decat dupa 28 ani,deoarece nu exsita sosele,suprastructura.Trebuie aresatati acesti membri a CA BNR si sa se aplice pct.8 de la timpsoara.Romania poate sa declare unilateral trecerea la euro,se poate! Cu acesti hoti nu vom terece la euro niciodata,ei bat moneda ca sa acopere salarile bugetarilor si pensiile speciale marite.
1
2
sa fie ocarat si jignit de poporul ce le-a facut atat rau jigodia si asta datorita justitiei si cu dedicatie cucuvelei pusa de el acolo ca sa-l apere; Vai de tara asta atat timp cat jigodiile o conduc !
0
0
Cand tio trace Rusi una la capatana ai sa mutesti de tot..
2
1
Bai ai ajuns mai ceva ca puscariabilul ala de Tonta sa te bagi in seama singur. Te-ai facut deja de tot cacatul, tu nu vezi.
2
0
iar baga batul prin gard hahaitul,ca altceva nu stie sa faca
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614