REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Băsescu, despre legea offshore: România riscă să fie o simplă țeavă prin care trec gazele

Băsescu, despre legea offshore: România riscă să fie o simplă țeavă prin care trec gazele

Replica API 8 septembrie 2018 | 01:40 354

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat, referitor la legea offshore, că România "riscă să fie o simplă țeavă prin care trec gazele", fiindcă nu are consum intern, iar companiile Exxon și OMV care ar putea investi la noi în țară nu sunt interesate că nu avem ce face cu gazele, conform stiripesurse.ro.

De asemenea, întrebat ce ar face dacă ar fi premier, Traian Băsescu a răspuns ironic: "Să-l trimit pe Dragnea la Telorman. Bun, dacă discutăm ar viza acest proiect legat de utilizarea gazelor din Marea Neagră. De bună seamă nu mai discutăm de absorbirea banilor europeni, Dar aș da prioritate exploatării gazelor din Marea Neagră, pentru că dacă apucă Exxon și OMV să exploateze gazele din Marea Neagră, 7 miliade de metri cubi de gaze. Dacă le vor contract ape alții, atunci o să treacă banii pe lângă noi".

Acesta a mai spus că România "riscă să fie o simplă țeavă prin care trec gazele", deoarece țara noastră nu are consum intern de gaze.

"România a consumat anul trecut 11,8 miliarde de metri cubi, din care 10,6 producție internă și 1,2 miliarde import de la ruși, dar nu pentru că România nu putea produce, ci pentru că a fost un moment cu prețuri foarte bune pe piață. România riscă să fie o simplă țeava prin care trec gazele, pentru că nu avem consum intern. Ați auzit vreun înalt demnitar al statului român să pună problemă ce facem cu gazele? Nu ați auzit pentru că totul se asculte sub mizeria bătăliei pentru redevențe.

Domnul Dragnea și-a făcut un mare punct de atracție din a anunța cât de dur este el în negocierile pentru redevențe, numai că niște redevențe pe care producătorii Exxon și OMV nu le-ar putea suportă ar însemna neînceperea investiției", a mai spus Băsescu la Școala de vara a Organizației de Tineret a PMP care se desfășoară la Neptun. .

Fostul președinte a adăugat că Exxon și OMV nu au decis să înceapă investiția în acest sens, iar dacă "nu le iese prețul corect", atunci nici nu vor demara o astfel de acțiune. El a mai precizat că acestor companii nu le pasă de faptul că țara noastră nu are ce face cu gazele.

"Dacă nu le iese rezultatul economic, dacă economic nu le iese prețul corect nu vor începe investiția. Sigilează zăcământul, au plecat și mai revin când economic o să fie rentabil să înceapă exploatarea. Eu nu spun să facă redevențe mai mari sau mai mici.

În momentul de față ai noștri se zbat cu legea redevențelor, iar Exxon și OMV nu au decis începerea investiției să aducă gazele la uscat și nu le păsa că România practic nu are ce face cu gazele. Sunt câteva lucruri care trebuie făcute: Creșterea nivelului de asigurări a populației cu gaze. România are unul dintre cele mai scăzute niveluri de asigurare a populației cu gaze. Guvernul ar trebui să declanșeze rapid un proces de distribuire a rețelelor", a conchis fostul șef al statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A taiat pensiile si salariile in timp ce se DADEAU DESPAGUBIRI PTR.RETROCEDARI LA CLIENTII LOR!
0
0
parca cereai contractul cu OMV si l-ai prelungit in aceleasi conditii ca aveam 7 lei pretul benzinei si motorinei, pe cine crezi ca ma fraieresti, poporul se trezeste.
4
1
Draga prieten a lui Stolo, sa-ti intre teava aia in cur cu robinetul inainte iesind prin ochii aia bulbucati de alcool
5
1
Tu esti o teava de gaze, marinelule. Cu debit mare, ca ai gaoaza largita.
4
2
Ce dor o sa ne fie de Basescu! El a dat LEGE ca toti hotii astia din parlament, primarii, CJ..etc. sa aleaga: Vor sa faca afaceri sau vor in demnitati publice? Atunci au ales. Unii in privat altii demnitari in fubctii publice. Tot Basescu a anulat toate pensiile speciale si a dispus: Calculul tuturor pensiilor sa se faca dupa CONTRIBUTIVITATE, nu dupa altceva! Si a LEGIFERAT. Bine.
1
2
T Basescu.....C Deliorga...A Florea....flota Romaniei.
5
3
De ce nu o intrebi pe Adina Florea ce a cautat in discoteca now-probem in anul 2000 la lansarea lu Mazarica, era si Barde acolo - prietenul tau si rival - stii tu cu cine.
3
4
Panarama , a fost teava prin care acolitii politici si familia ciumata s-au dedulcit la bani publici , la hotii uriase !
6
3
Aaiii sa-mi bag ... ca n-au gasit gazu ala pe timpul tau. Ce l-ai mai fi combinat tu pe Rusia, de faceai Flota cantecel de gradinita. Ce-ai mai fi iesit ca cucu sa ne explici ca asa trebuie facut, ca de fapt rusii-s americani si gazu e otravitor si cah ....ce-ai mai fi lacrimat din okiu-ala kiorbet. Oh tempora ... ca deja incep sa ma oftic c-am ratat asa o opereta.
9
4
Basescu Traian tradator de neam !
8
4
Bai Basina, tu te bucuri in fiecare zi ca nu esti la parnaie si de aia nu-ti mai tace gura. Securist imputit, votat de jumatatea imbecila a Romaniei!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369