REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu, despre plecarea Elenei Udrea ca refugiat politic în Costa Rica: Un om hăituit are dreptul să apere prin toate mijloacele

Băsescu, despre plecarea Elenei Udrea ca refugiat politic în Costa Rica: Un om hăituit are dreptul să apere prin toate mijloacele

Replica API 16 aprilie 2018 | 00:26 404

Traian Băsescu

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a comentat cererea de azil politic a Elenei Udrea în Costa Rica, spunând că orice persoană care se simte ameninţată sau hăituită are dreptul să se apere prin toate mijloacele de care dispune.

"Un om care simte că e hăituit are dreptul să se apere prin toate mijloacele, un om care simte şi, mai ales, care ştie că nu are parte de o judecată corectă, are dreptul să se apere prin toate mijloacele", a afirmat, vineri seară, Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la postul B1Tv.

Întrebat dacă are încredere în judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Traian Băsescu a spus: "După ce am văzut că este introdus Ionuţ Matei în complet şi înlocuită singura judecătoare care a spus că acest inculpat, Elena Udrea, are dreptul la o expertiză independentă. A fost înlocuită imediat cu un executant. Cred că orice om are dreptul la un proces corect."

Elena Udrea a declarat, vineri, că a fost vizitată de mama ei în Costa Rica de Paşte, însă în rest este singură acolo. Ea a precizat că ţine legătura prin mesaje pe telefon cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi discută cu el "lucruri fireşti".

Întrebată dacă mai ţine legătura cu fostul şef al statului, Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns: "În toată perioada de când sunt aici, da, am vorbit de câteva ori, dar prin mesaje pe telefon. Discutăm lucruri fireşti pe care doi oameni care au lucrat împreună atâţia ani de zile le discută. Aproape toţi cei care mă cunosc mi-au dat mesaje."

Fostul ministru al Turismului a explicat de ce a cerut în Costa Rica statut de refugiat politic.

Ea a adăugat că este dispusă să se întoarcă în România cu condiţia ca cei care au comis abuzuri în ţara noastră să fie traşi la răspundere şi înlocuiţi din funcţii. În caz contrar, Elena Udrea spune că va încerca să-şi construiască o viaţă în Costa Rica.

Avocatul Veronel Rădulescu a spus, vineri, la instanţă, că Elena Udrea are carnet de refugiat valabil pe un an şi că acest statut o protejează de eventuale cereri de extrădare.

Magistraţii Curţii Supreme au decis, după ce au deliberat aproximativ o oră, că Elena Udrea nu a primit statutul de refugiat politic întrucât actele depuse de către aceasta nu arată acest lucru, ci doar că a formulat către autorităţile din Costa Rica o cerere de acordare a statutului de refugiat politic. De asemenea, judecătorii i-au respins cererea fostului ministru de a fi audiată prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.

Instanţa supremă a hotărât, vineri, amânarea ultimului termen în dosarul "Gala Bute" pentru data de 9 mai, având în vedere că Adrian Gărdean, martor denunţător în această cauză, nu s-a prezentat, acesta urmând să fie adus la instanţă cu mandat.

Ambasada României la Ciudad de Mexico nu a fost notificată de către autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de către Elena Udrea, a transmis, ulterior, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turcu si pistolu am vrut sa zic.Cum e chioru si consiliera,sefa cancelariei,ministreasa turismului si al dezvoltarii.Aia ce umbla cu degetul in nas in parlament,gest de golanca autentica. Se invata in puscarie
0
0
Daca curvistina de blondina isi permite o viata in Costa Rica, dar chiorul pe cati bani doarme? Deja si-a impartit banii la fufele de fete si nepoti ?
4
0
nuti are ocazia de-a intemeia un cartier pentru hotii fugari din romanica dar sa nu-i subestimeze pe localnici care intradevar nu-si extradeaza criminalii ce ajung pe la ei,fiind vorba insa de criminali,ucigasi,dictatori dar nu sufera hotii, i-i linseaza personal
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614