REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu: Discursul premierului nu pune degetul pe nici una dintre priorităţile României în perioada preşedinţiei rotative

Băsescu: Discursul premierului nu pune degetul pe nici una dintre priorităţile României în perioada preşedinţiei rotative

Replica API 13 decembrie 2018 | 03:50 417

Traian Băsescu

Senatorul Traian Băsescu a declarat miercuri că discursul premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului referitor la programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este unul corect din punct de vedere ''al limbajului de lemn bruxellez'', dar care ''nu pune degetul pe nimic din ceea ce înseamnă priorităţile României''.

"Un discurs corect din punct de vedere al limbajului de lemn bruxellez, dar care nu pune degetul pe nimic din ceea ce înseamnă priorităţile României. Aş mai pune o întrebare: doamna premier nu a simţit nevoia să primească un mandat de la Parlamentul României în vederea exercitării preşedinţiei Consiliului UE? Discursul de azi al doamnei prim-ministru a fost corelat cu punctul de vedere al preşedintelui? Pentru că Uniunea va funcţiona şase luni cu preşedinte care merge la Consiliul European şi are puncte de vedere şi cu un Guvern care merge la Consiliul Uniunii Europene şi are puncte de vedere", a spus Băsescu miercuri în plenul Parlamentului.

El a subliniat că nu îşi doreşte să se plece de la premisa că România, în timpul deţinerii acestei preşedinţii rotative, este doar "organizator de întâlniri".

"Din discursul premierului am înţeles că a deţine preşedinţia rotativă se limitează la a fi un facilitator. Total greşit. Eşti un negociator, eşti un facilitator de întâlniri la Sibiu şi la Bucureşti, dacă vrei, dar ai puncte de vedere extrem de precise în Consiliul UE. Deci nu aş vrea să plecăm de la premisa că suntem doar nişte organizatori de întâlniri, ci avem misiunea de a stabili puncte de vedere şi de a ni le susţine şi de a ne face alianţe pentru a obţine obiectivele pe care ni le-am fixat. Din întâlnirea de azi constat că nu ne-am fixat niciun obiectiv. Spre exemplu, pentru formaţiunea 'Justiţie şi Afaceri interne', care sunt soluţiile preşedinţiei rotative pentru limitarea migraţiei? Ar fi trebuit să auzim aici. Sau care sunt soluţiile preşedinţiei rotative pentru ca România şi Bulgaria să intre în Schengen? Sau care sunt soluţiile preşedinţiei rotative pentru diminuarea riscului terorist în UE?", a enumerat Băsescu câteva întrebări.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Despre ce bani vorbim ka papat Base loazelor pasd-iste! PENSIILE SPECIALE platite doar pe-o o luna acum, fac mai mult decat toate ce i se pun in carka lu BASE! Despre cine si ce vorbim cat rau a facut Base si cat PSDracnea! PENSIILE SPECIALE, toti SPECIALISTII inventati de PSD ne oamoara pe TOTI! Zi de ZI. Salariile speciale, pensionari la 40 de ani si tot ei reangajati.. fel de fel de matrapazlacuri psd-iste ASTA NE OMOARA!
1
0
A spart-o pe mata boule. Si-a aranjat toate rudele si prietenii, are actiuni la purtator si la SNC, Comanescu, etc etc.
3
2
Basescu a avut sange in instalatie si le-a rupt coltii la toti HOTII mari patroni de multinationale si trusturi media Tv. Ce se mai vaiecareau alde patriciu, voiculescu, ovidiu vantu...ia spart Base pa toti! Tot Base le-a taiat macaroana la pensiile speciale si i-a adus pa toti cu pensii dupa CONTRIBUTIVITATE, adica dupa munca nu ca acum cu specialii lu DRACnea care ne mananca tot bugetul specialii astia.
5
2
vine udrea in curand si ori spune tot ori isi va vedea copilul peste 6 ani . Normal este sa intri tu primul , tu ai girat totul . Respect domnului Zglobiu !
1
5
Chiar nu inteleg de ce ni se tot baga pe gat cu forta imaginea si ragaielile acestui personaj sinistru. E un pensionar care a ticalosit destul prin tara asta si ar trebui chiar evitat,ca produce stare de voma. Stiuu ca sunt nostalgici ai diversilor ticalosi din istoria tarii si a lumii,sa-si faca ei revistele lor,cu articole despre Hitler,Basescu,Ceausescu,Pol Pot,Stalin si altii,e treaba lor. Sa se vina si cu promovarea unor oameni valorosi,ca de astia ca Base sunt strazile pline.
3
5
Zdreanta nenorpcita cu curva ta de tiristi cu tot!!!!!
5
4
Replica, ziar de casa al PMP mai lasati-ne in durerea noastra cu fosila asta. Ca si cu restul de manelisti PMP, de alde Tolomac, alalalt cu podu Palaz si toata sleahta de pupincuristi profesionisti ai pupatului in cur al alegatorului in ajun de campanie
5
4
da ce plm il mai bagati pe asta in fata, parca spunea ca se retrage si isi vede de nepoti, credeti ca il mai crede cineva in afara de cativa fraieri?
7
4
Stiu basaule, tu doar cu degetul... Papagalule!
7
4
Dupa ce ca abia vorbeste mai vrei sa puna si degetul? Las-o ca si asa are calduri in fuste strimte.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614