REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Este fără precedent ca procurorii să facă contestație la înregistrarea unui partid

Băsescu: Este fără precedent ca procurorii să facă contestație la înregistrarea unui partid

Replica API 19 martie 2016 | 00:52 275

Fostul președinte Traian Băsescu susține că este "fără precedent" ca procurorii să facă contestație la înregistrarea unui partid și le cere membrilor PMP să refacă listele de semnături pentru candidați.

''Cu surprindere am aflat că înregistrarea Mișcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă contestație la înregistrarea unui partid.Mai mult, judecătorii CAB au admis contestația în complet de divergență, deși zilnic sunt înființate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecința faptului că "Secta Securității Naționale" a stabilit că în România trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-ați încurcat băieți, vom candida la locale sub numele PMP și cu simbol mărul. PMP, refaceți listele de semnături pentru candidați'', a scris liderul MP, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Inițial, Tribunalul București a acceptat, în decembrie 2015, cererea depusă de Traian Băsescu privind acordarea personalității juridice și înregistrarea formațiunii Mișcarea Populară în registrul partidelor politice, însă Curtea de Apel București a admis vineri apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, respingând astfel înregistrarea partidului.

De menționat că cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel București au avut opinii contrare în legătură cu cererea depusă de Traian Băsescu, astfel încât a fost introdus un al treilea magistrat în complet, care a înclinat decizia în sensul respingerii solicitării de înregistrare.

Decizia este definitivă.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367