REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băsescu: Există suspiciunea de fraudare a votului la referendum

Băsescu: Există suspiciunea de fraudare a votului la referendum

Replica API 28 iulie 2012 | 00:00 183

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, vineri seară, o declaraţie de presă, la sediul de campanie.

Iată principalele declaraţii:

"Începerea Jocurilor Olimpice trebuie să însemne şi pace, fair-play şi corectitudine. Poate din acest lucru, din adevărurile olimpismului, vor învăţa şi toţi cei care au fost incorecţi cu statul român, au planificat şi executat o lovitură de stat care între 3-6 iulie a dus la decapitarea unor instituţii fundamentale ale statului român. Fie că vorbim de Avocatul Poporului, preşedintele României sau de preşedinţii Senatului şi Camerei.

Poate că spiritul olimpic îi va face pe aceşti politicieni care au lovit fără cruţare în interesele statului român să se oprească, să se oprească din tentativa de fraudare a referendumului.

Au emis actul normativ prin care au modificat programul referendumului: Un program aberant. Niciodată în tradiţia votului în România nu s-a depăşit ora 21. E un element de suspiciune major.

Neavând niciun reprezentant în secţiile de votare, suspiciunea de fraudare a votului există. Doar un comportament exemplar al tuturor comisiilor ar putea da altă indicaţie.

Listele suplimentare nu apar evidenţiate separat în procesele verbale. Face imposibil de detectat votul multiplu. Guvernul a organizat secţii de votare în restaurante. E nepermis.

Numărul ştampilelor din secţiile de votare, nu sunt personalizate în secţiile de votare.

Din păcate, formularul proceselor verbale nu are rubrică în care să se facă menţiuni despre starea sigiliilor la deschiderea urnelor. Orice incident este posibil.

Am constatat că este diminuată şi capacitatea de contestare. Au fost desfiinţate toate birourile centrale, orăşeneşti. Sunt numai cele la nivel judeţean. Devine greu de contestat.

Despre declaraţiile lui Antonescu: Lăuda binefacerile referendumului. Nu l-am auzit vorbind niciodată de nevoia de a respecta un referendum validat prin care românii au cerut parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Dintr-o dată referendumul a devenit cheia de boltă. E printre cei care se opun referendumului din 2009. Când e domnul Antonescu responsabil? Acum a devenit dintr-o dată extrem de interesat de democraţie. La un referendum care e rezultat al unei lovituri de stat.

România a avut deja pierderi enorme. În calitate de preşedinte ales, le cer românilor să nu fie părtaşi la o gravă ilegalitate, să înţeleagă că astăzi au văzut decapitarea statului român. Îi rog pe români să nu participe la acest referendum în spatele căruia nişte politicieni iresponsabili încearcă să ascundă lovitura de stat.

Mulţumesc presei, românilor, îi atenţionez pe primari să nu se antreneze în acte ilegale. Este incorect să participaţi la un proces de fraudare a votului la referendum@.

sursa: Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102