REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Băsescu: Guvernul face trei rectificări și Ponta vorbește de stabilitate și predictibilitate; penibili trebuie să fie unii

Băsescu: Guvernul face trei rectificări și Ponta vorbește de stabilitate și predictibilitate; penibili trebuie să fie unii

Replica API 5 decembrie 2014 | 00:12 166

Președintele Traian Băsescu a concluzionat joi că "penibili trebuie să fie unii" în contextul în care Guvernul face trei rectificări bugetare în cinci luni, iar premierul Victor Ponta vorbește de stabilitate și predictibilitate fiscală.

"Am mai înțeles că domnul Ponta vorbește de stabilitate, că de asta nu ar introduce redevențe noi de la 1 ianuarie! Ce stabilitate?, când în iulie face rectificare bugetară, în septembrie, deci la două luni, faci o a doua rectificare bugetară și la sfârșitul lui noiembrie face a treia rectificare bugetară. Omul ăsta nu înțelege despre ce vorbește, când vorbește despre stabilitate și predictibilitate în măsuri economice. Deci, tu, Guvern, faci trei rectificări în cinci luni și ieși astăzi și vorbești de nevoia de stabilitate și predictibilitate fiscală. Penibili trebuie să fie unii", a spus Băsescu, joi seara, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

El a mai amintit că nu a avut un consens cu premierul Victor Ponta în ceea ce privește reducerea CAS.

"Astăzi am auzit de la domnul prim-ministru Victor Ponta apelul la consens, spunând că a fost un adevărat consens cu CAS, cu reducerea CAS și că efectul a fost foarte bun. Îi aduc aminte că nu a fost în consens cu mine. L-am atenționat că va avea probleme majore în alcătuirea bugetului și respectarea termenelor și a Tratatului fiscal și a angajamentelor pe care România le are de reducere a deficitului până la situația în care să nu ne mai creștem datoria publică, pentru că de fapt aici este cheia procesului de reducere continuă a deficitului. Să ajungem să nu mai împrumutăm bani pentru a executa bugetul", a afirmat președintele Băsescu.

El a indicat că știe că, în momentul de față, premierul Victor Ponta are "dificultăți" și că nu știe cum le va rezolva.

"Nu aș vrea însă ca rezolvarea să fie o întrerupere a acordului cu FMI, pentru că România a trecut de mult de faza la care nu era capabilă să ducă până la capăt un acord cu FMI. A trecut demult de această fază. Toate acordurile din ultimii ani au fost îndeplinite și nu aș vrea să revenim la perioada de tristă amintire din anii 1990 când nu eram capabili să ducem până la capăt un acord cu FMI. De asemenea, cred că dacă nu se continuă acordul cu Fondul, cred că va fi o mare bilă neagră și pentru Fondul Monetar Internațional, pentru că ar fi prima dată când o țară iese mai slăbită din punct de vedere al consolidării fiscale dintr-un acord cu Fondul decât cum a intrat și asta este și responsabilitatea delegației Fondului, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale", a arătat șeful statului.

Președintele Băsescu a menționat și că nu ar dori ca România să iasă din acordul cu FMI.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218