REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Băsescu: În cazul în care CCR va decide alegeri în două tururi, avantajate ar fi PNL și partidele mici

Băsescu: În cazul în care CCR va decide alegeri în două tururi, avantajate ar fi PNL și partidele mici

Replica API 30 aprilie 2016 | 00:00 245

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că, în cazul în care CCR va decide pe 4 mai ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi, avantajate ar fi PNL și partidele mici, iar dacă se va păstra formula actuală, cu un singur tur de scrutin, PSD ar avea de câștigat.

"Democrația este despre 50% plus unu. (...) Majoritate înseamnă 50% plus un vot. (...) Pe de altă parte, sunt țări în care alegerea se face într-un singur tur. Președintele SUA se alege dintr-un singur tur, în Marea Britanie sunt alegeri într-un singur tur. Deci, nu putem spune că alegerile dintr-un singur tur nu sunt democratice. Aici vine contra-argumentul. Contra-argumentul este că varianta dintr-un singur tur nu permite aranjamentele politice între partide cu efect în obligații de după alegeri. (...) Cert este că, în momentul de față, toată povestea este pe masa Curții Constituționale.

Pe 4 (mai — n.r.) se va pronunța Curtea și eu nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi, dacă așa va decide Curtea", a afirmat Traian Băsescu, la postul B1 Tv, întrebat care crede că va fi efectul dacă CCR va decide ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi de scrutin.

Potrivit lui Băsescu, o decizie a CCR privind desfășurarea alegerilor locale în două tururi ar avantaja PNL-ul și partidele mici care, spune el, "vor intra în acel proces de negociere și vor putea obține niște funcții în urma negocierii".

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369