REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Băsescu: Între mine şi FMI nu e o dispută, sunt un susţinător al continuării acordului

Băsescu: Între mine şi FMI nu e o dispută, sunt un susţinător al continuării acordului

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 287

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unui eveniment al Camerei de Comerţ Româno-Gerrmane, că este un susţinător al continuării acordului cu FMI şi că între el şi Fond nu este o dispută, deşi respinge accizarea suplimentară a carburanţilor. "Nu am vrut să se înţeleagă că între mine şi FMI este o dispută", a spus şeful statului, referindu-se la faptul că nu este de acord cu acciza suplimentară pe combustibil.

"Cu certitudine, sunt un susţinător al continuării acordului cu Fondul. (..) În acelaşi timp, nu vreau să punem taxe inutile pentru a face cheltuieli inutile în bugetul de stat. Mă interesează în mod deosebit un deficit cât mai mic, dar este foarte important ce calitate au aceste cheltuieli din interiorul bugetului de stat", a spus şeful statului, adăugând că şi el şi-ar dori ca bugetul de stat să aibă cheltuieli de bună calitate, nu care să genereze ideea că s-ar putea întoarce vremurile dinainte de criză. Preşedintele a precizat că acesta este motivul pentru care s-a opus acestor măsuri convenite între Guvern şi FMI, legate spre exemplu de creşterea accizei pe combustibil, pentru că România are bani pentru investiţii, sume uriaşe de la UE, bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii, apreciind că trebuie să fie avute în vedere trei elemente fundamentale pentru dezvoltarea economică a României şi pentru creştere durabilă. Potrivit şefului statului, primul pilon este bugetul de stat, cel de-al doilea pilon banii europeni şi, cel de-al treilea, investiţiile străine directe.

"Abordarea mea publică nu are nimic comun cu interese politice, eu nu mai candidez, dar aş vrea să nu punem o sarcină în plus prin accizarea excesivă a combustibilului. România are nevoie de condiţii pentru dezvoltare în parametri normali. Voi susţine fără rezerve păstrarea, menţinerea accizei actuale la combustibil şi nu sunt un adeversar al liberalizării preţurilor la energie", a mai spus Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a spus joi, la întâlnirea cu delegaţia FMI în România, că nu va susţine introducerea accizei pe combustibil, precizând că nu va bloca decizia Guvern-FMI, de data aceasta, dar să nu i se ceară să semneze aceste negocieri. Preşedintele declara, pe 18 decembrie 2013, că îşi asumă explicarea, în ianuarie, în discuţiile cu FMI, a erorilor legate creşterea accizei la carburant.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614