REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu, la CERONAV: Ţara este mai greu de condus decât o navă

Băsescu, la CERONAV: Ţara este mai greu de condus decât o navă

Replica API 16 august 2013 | 00:00 120

Preşedintele României, testat pentru reconfirmarea brevetului

Preşedintele României, testat pentru reconfirmarea brevetului

Preşedintele României, Traian Băsescu, a ajuns vineri la sediul Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), din municipiul Constanţa, de pe strada Baba Novac, pentru a susţine primul test din cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă. Traian Băsescu a venit îmbrăcat în ţinută de ofiţer de marină şi a declarat că are anumite emoţii la examen, dar că se aşteaptă ca simulatorul să-l pună în situaţii care îi sunt familiare.

Întrebat la ce se aşteaptă odată intrat în simulator, acesta a răspuns că nu se aşteaptă la nimic diferit faţă de situaţiile prin care a trecut deja în postura de comandant de navă. "Mi-a expirat brevetul anul trecut. Din luna august a anului trecut nu mai am voie să să mă urc pe navă în postura de comandant", a spus preşedintele României. Tot preşedintele Traian Băsescu a dat de înţeles că ţara este mult mai greu de condus decât un vapor la bordul căruia nu există opoziţie. "Ţara este mult mai greu de condus. (...) Să vă spună ei, că sunt comandanţi, la bordul navei comandantul nu prea are opoziţie", a spus şeful statului înainte de a susţine testarea pe un simulator de navigaţie la CERONAV, în cadrul cursului pentru reconfirmarea brevetului de comandant. La faţa locului mai sunt şi consilierul prezidenţial Dorel Onaca, dar şi fostul director ANR, Paul Brânză. Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a început, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă ale Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), pregătirea, care se va încheia săptămâna viitoare, făcându-se la vila de protocol de la Neptun. Este vorba de cursul care se face în cazul în care posesorul brevetului nu a mai navigat în ultimii cinci ani, pentru că-şi pierde valabilitatea şi a trebuit să facă aceste cursuri de reconfirmare. Cursul durează cinci zile, dânsul îl face în regim de urgenţă, plăteşte o taxă suplimentară. Adică îl face la cerere, de la o anumită dată. În mod normal taxa este de 1.500 de lei şi dumnealui a plătit 2.300 de lei, ceva de genul acesta. Îl face în regim de pregătire personală, la vila de la Neptun. Este un expert care va merge acolo, şi-a asumat şi cheltuielile de deplasare ale expertului, declara, încă de miercuri, Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV.

Sorin HULUBEI

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/brevetul-presedintelui-basescu-revalidat-130226/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218