REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu, la început de an şcolar: Nu putem vorbi de democraţie consolidată fără educaţie de calitate

Băsescu, la început de an şcolar: Nu putem vorbi de democraţie consolidată fără educaţie de calitate

Replica API 16 septembrie 2013 | 00:00 182

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar, în care afirmă că nu se poate vorbi despre democraţie consolidată fără educaţie de calitate, el susţinând aplicarea, fără întrâziere, a Legii educaţiei.

"Stimaţi profesori, dragi elevi, la începutul anului şcolar 2013 - 2014 doresc să vă urez mult succes şi să-mi exprim speranţa că veţi reuşi să vă bucuraţi de fiecare zi de şcoală. În mod special, le urez bun venit celor aproape 200.000 de elevi care încep clasa pregătitoare, precum şi cadrelor didactice nou intrate în sistemul de învăţământ", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, dat publicităţii de Administraţia prezidenţială.

Şeful statului susţine că educaţia naţională trebuie să se înscrie în orizontul obiectivelor Europa 2020: să fie centrată pe criteriul competitivităţii şi al relevanţei pe piaţa muncii, să promoveze echitatea şi coeziunea socială, să stimuleze creativitatea şi spiritul întreprinzător.

"Putem atinge toate aceste obiective dacă urmăm cu consecvenţă Pactul Naţional pentru Educaţie, precum şi dacă aplicăm, fără întârziere, Legea educaţiei. Nu putem vorbi despre democraţie consolidată fără o educaţie de calitate. Astăzi trăim într-o societate globalizată, al cărei principiu de armonizare este cel al unităţii în diversitate şi al pluralismului de valori şi opţiuni", adaugă preşedintelui Băsescu.

Traian Băsescu se declară convins că România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri, cea mai importantă resursă a ţării, şi, de aceea, este o datorie faţă de aceştia de a le oferi un sistem care să permită formarea lor în conformitate cu exigenţele şi aspiraţiile pe care le are fiecare.

"Am încredere în dumneavoastră, profesori şi elevi, deopotrivă, că prin entuziasmul şi perseverenţa cu care vă veţi urma parcursul în cunoaştere şi formare profesională, veţi contribui la construirea unei societăţi puternice, capabilă să discearnă calea propriului viitor, calea viitorului României. Vă doresc mult succes în noul an şcolar!", se încheie mesajul preşedintelui Băsescu.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367