REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu: Mulți români nu știu când sunt alegerile locale; televiziunea publică să facă ample dezbateri

Băsescu: Mulți români nu știu când sunt alegerile locale; televiziunea publică să facă ample dezbateri

Replica API 30 mai 2016 | 00:50 335

Președintele PMP, Traian Băsescu, este de părere că actuala campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie nu a fost una vizibilă în spațiul public și cere Autorității Electorale Permanente să dispună, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate scrutinului.

"Mulți români nu știu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care știu, mulți nu știu cine sunt candidații sau nu știu că alegerile se desfășoară într-un singur tur, așa că votul pentru primari, deși uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiții, primenirea politicienilor din administrația locală rămâne un simplu enunț fără acoperire. Prin noua lege electorală au fost impuse restricții publicitare exagerate, ceea ce afectează profund "votul în cunoștință de cauză". În această situație, este obligația Autorității Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanie, ca televiziunea publică să facă programe consistente dedicate alegerilor locale din 5 iunie", a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, alegerile locale riscă să rămâne "o simplă afacere PSD + PNL = USL", fără o competiție reală între candidați și programe, spre marea satisfacție a "șarlatanilor politici ce cred în sintagma 'să se revizuiască... primesc, dar să nu se schimbe nimic'", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108