REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu: Ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, procurorul DNA…

Băsescu: Ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, procurorul DNA…

Replica API 3 mai 2017 | 00:48 530

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat marţi de acord cu modificările referitoare la funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă, în special cu cea care permite Parlamentului să înfiinţeze o astfel de structură chiar dacă există, în paralel, o anchetă a Parchetului.

"În principiu cred că e foarte bine. Noi ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, dacă se răsteşte preşedinta CSM, dacă se răsteşte procurorul şef al DNA. Este timpul ca Parlamentul să devină o instituţie şi respectată şi cu autoritate. (...) Parlamentul este un factor decizional fundamental care nu se poate împiedica de alte instituţii. Parlamentul îşi face treaba lui. Foarte bine au făcut dacă au modificat... dacă vor modifica Regulamentul", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă la Parlament.

Fostul şef al statului a fost de părere că Parchetul ar putea opri propria anchetă, iar aceasta să fie desfăşurată de Parlament. "Dacă Parlamentul vrea să devină o instituţie puternică şi are de dezvoltat o anchetă trebuie să poată să o facă. Poate e cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta, deşi eu de la bun început am fost un suporter al anchetei Parchetului General. Dar producându-se conflictul de puncte de vedere, nu pot să spun Parchetul domină Parlamentul, ci Parlamentul va trebui să poată să îşi facă obiectivele pe care şi le asumă. (...) Până acum au mers lucrurile aşa cu aţi văzut şi vă dau un exemplu: au fost multe comisii care au început şi cum s-a sesizat vreun Parchet comisiile au trebuit să predea documentele la Parchet. Chiar acum două săptămâni am aprobat (...) transferul documentelor Revoluţiei, pentru că aşa erau regulamentele. Dar de ce nu ne putem imagina şi invers, că Parlamentul poate face o anchetă şi rezultatele anchetei să fie predate instituţiilor de anchetă?", a explicat Băsescu, potrivit agerpres.ro, citat de stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Du,te dupa ma,ta!
0
0
A DEZAMAGIT MULTA LUME, PACAT
0
0
Basescu este tatal meu, dar este un pervers!
3
0
siktir, bre!!
4
0
animalule atat tu cat si animalele ce le-ai pus pe functii sa te apere de puscarie cu siguranta ve-ti ajunge la puscarie de nu la 2 metri adancime : Poporul nu va iarta nici in mormant !
4
0
tu ai creat aceasta gasca in frunte cu kovesi , culegi ce ai semanat !
4
0
basescu? o jigodie politica!iata-l acum in ipostaza de a subordona justitia.mai cretinule,si justitia e nputere in stat dar nu are voie sa iasa in media.foarte bine sa taca si sa va bage la bulau,hotilor.
8
0
Ce va mai manipuleaza jigodia de kovesi...
6
1
Bai Chiombea mai lasa-ne dracului ca am vazut cine esti cu adevarat. Esti o mare jigodie. Mai fost coleg.
8
2
Basescule,nu vrei sa ne mai lasi putin?Tu nu ai nici un interes sa se faca lumina in tot ceea ce s-a intamplat Mai ales in timpul mandatelor tale!Simti ca se apropie funia de par?Tot un infractor lipsit de cel mai elementar bun-simt ai ramas!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614