REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Băsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova

Băsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 411

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova, menţionând că astfel ţara noastră ar deveni o adevărată putere agricolă şi îi va creşte puterea de vot în UE.

"Foarte mulţi vorbesc degeaba despre Moldova pentru că nu înţeleg nimic şi lucrul acesta puteţi să-l vedeţi în abordarea politică din România. Lipsa de înţelegere a ce înseamnă România ciuntită este atât de mare, încât subiectul reunificării ţării este un subiect care mai mult plictiseşte dacă îl aducem în discuţie. (...) Dincolo de asta, avem un act politic extrem de important, rezoluţia Parlamentului European cu privire la Pactul Ribbentrop - Molotov şi pe care eu am considerat că trebuie tratată ca o continuare a declaraţiei Parlamentului României că este gata pentru unirea cu Republica Moldova. Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental: reîntregirea ţării. Dacă privim la realităţile noi, după cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să recunoaştem că singura ţară care nu a lichidat efectiv efectele Pactului Ribbentrop - Molotov suntem noi", a afirmat Băsescu la Convenţia Românilor de Pretutindeni.

El a explicat că "poporul român nu-şi va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică".

"Adică, atât timp cât stăm pasivi şi ne uităm că trăim după regula lui Stalin şi a lui Hitler, scuzaţi-mă, dar avem o problemă de conştiinţă, de responsabilitate naţională. Eu nu vreau să dau lecţii nimănui, dar românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnităţii unui popor. (...) Reunirea nu este posibilă să se întâmple atât timp cât nu există cifra magică a democraţiei: 50 la sută plus un dintre cetăţenii Republicii Moldova trebuie să voteze la un referendum sau în Parlament. Aşa cum s-a făcut România Mare, ea se poate reface prin vot şi democratic", a mai spus europarlamentarul Băsescu.

Fostul preşedinte a apreciat că rezoluţia Parlamentului European invită România să-şi restabilească demnitatea.

"Eu cred că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem, cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alţii spun ce ne aduce nouă reunificarea cu Republica Moldova. Dincolo de reîntregirea ţării, care este un obiectiv fundamental şi de revitalizare a naţiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic. Imaginaţi-vă potenţialul agricol al României pus lângă potenţialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (...). Este şi o creştere a populaţiei României cu 3,5 - 4 milioane, asta înseamnă creşterea puterii de vot în UE. Rămân un susţinător fără rezerve al reunificării ca o datorie patriotică, nu o să mă convingă nimeni că după intrarea în UE şi în NATO, al treilea obiectiv mare de ţară nu ar fi reunificarea ţării. Nu există un alt obiectiv care să se compare cu acesta şi facem prea puţin pentru ca acest lucru să se întâmple şi ceea ce mai facem mai facem şi prost", a mai spus Băsescu, potrivit AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ma i ai supt cocarul de ti ai dat seama ca i tatar?...vezi ca ti a ramas chielicica in gura
1
0
Cel mai mare obiectiv al meu,ca roman,e sa fut in gura acest tatar.
0
1
Nationalizarea totala a Romaniei in folosul cetatenilor !Acesta este obiectivul PRIMORDIAL!
1
1
CINE IL MAI SUTINE ?...MUE CU SPERMA DE LA MINE
2
2
asa-i bre dar romanii nu mai sunt romani.deviza lor e o viata am si-o gaura-n cur
1
0
Ptiu ! Asta-i urat ca satana !
3
1
Basescu are dreptate. Reantregiti tara si readuceti Basarabia Romaniei ! Vin generatii de tineri in Romania acum plini de comunicare falsa prin facebook si alte media, care distanteaza esenta umana de la ceea ce ar trebui sa fim, si acesti tineri non-sociali nu mai stiu nimic despre adevarul istoric al neamului romanesc. Reintregiti tara cat mai are cine sa o faca. Daca o sa intrebati peste vreo 20 de ani tinerii si populatia activa a tarii la acea vreme, o sa constatati cu stupoare ca ati ramas doar cu o alta intrebare gen cine sau ce este Basarabia ? Timpul pentru unire curge in defafoare
8
4
nu-i mai usor sa te muti tu acolo nu mai simtim nevoia a inca cinci milioane de moldoveni sunt suficienti astia care sunt
9
8
egel tatarsa
4
5
bai traiane mai duten pizda matii cu obiectivele tale de cacat, am vazut cu totii ce tea dus capu cat ai fost ministru, primar si presedinte. Nimic nai facut, doar tiai dat mereu cu parerea ca unul care le stie pe toate si neai mancat ani din viata dobitocule
9
7
Iar a bagat botu in miile de sticle de coniac si vin primite ... cadou de ka Chisinau cand facea vizite pe acolo !
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920