REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Nu-i apăr pe corupţi. SRI, DNA dar şi ICCJ au decis că poporul vrea spectacol…

Băsescu: Nu-i apăr pe corupţi. SRI, DNA dar şi ICCJ au decis că poporul vrea spectacol…

Replica API 8 august 2016 | 23:20 262

Traian Băsescu

Traian Băsescu a acuzat sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că instituţiile statulului- DNA, SRI şi ICCJ- fac spectacol pentru acapararea puterii şi „din slugărniciei faţă de noul preşedinte”, ignorând dreptul la apărare pentru cei acuzaţi şi ducând justiţia la orizontul anilor 50, notează mediafax.ro. Fostul preşedinte a atacat şi o parte a presei care a vorbit despre poziţiile sale publice, ale preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi ale fostului premier Victor Ponta în raport cu justiţia.

”Începând cu 2015, în loc să continue procesul de consolidare al justiţiei “trei bugetari” din vîrful instituţiilor de forţă, SRI, DNA dar şi ICCJ au decis că poporul vrea spectacol şi în numele acaparării puterii de către ei înşişi şi a slugărniciei faţă de noul preşedinte au oferit spectacol. Ce au refuzat însă cei trei? Au refuzat să garanteze dreptul fundamental la apărare pentru cei acuzaţi de procurori, aruncând justiţia la orizontul anilor 50 şi făcându-se a uita că: 1.Persoanele suspectate sau acuzate nu trebuiesc prezentate public ca şi cum ar fi vinovate, prin utilizarea unor măsuri de constrângere fizică (vezi pasiunea pentru încătuşări cu transmisiune în direct); 2.Orice dubiu cu privire la vinovăţie trebuie interpretat în favoarea persoanei suspectate sau acuzate ( nu invers, aşa cum se procedează acum); 3.Suspectul sau acuzatul au dreptul la tăcere şi de a nu se autoincrimina iar exercitarea acestui drept nu poate fi utilizat împotriva suspectului sau acuzatului şi nu poate fi interpretat a fi o dovadă a săvârşirii infracţiunii”, a scris sâmbătă Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367