REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu: Nu statul controlează presa, ci privaţii. Un trust are proprietar un potenţial infractor

Băsescu: Nu statul controlează presa, ci privaţii. Un trust are proprietar un potenţial infractor

Replica API 4 februarie 2013 | 00:00 198

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu statul controlează presa, acest lucru făcându-l privaţii care folosesc mass-media în interes propriu, el nominalizând trustul Intact care are ca proprietar "un potenţial infractor" şi postul RTV, deţinut de un senator PSD. "Cred că la nivelul UE a fost o formidabilă bătălie pentru libertatea presei. Sigur, când un trust de presă are ca proprietar un potenţial infractor care utilizează mijloacele mass-media pentru a decredibiliza exact pe aceia care urmează să-l judece, CE reacţionează. Ăsta e comentariul meu. Vorbesc de un potenţial infractor, devenind infractor după ce constată instanţa, dar un potenţial infractor", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre faptul că cel mai recent raport al organizaţiei Reporters sans Frontieres plasează România în ceea ce priveşte libertatea presei între Papua Noua Guinee şi Niger, preşedintele a răspuns: "Este corect, pentru că un trust spre exemplu ca Intact este controlat de un om cu probleme dificile cu instanţele. Aşa mi se pare mie, după cum fuge. Un alt trust, o altă televiziune, RTV, este controlată de un senator PSD - da? - deci tot politic. Şi trustul Intact şi RTV sunt controlate politic, deci nu mai putem vorbi de acel privat care e liber de constrângeri şi nu-şi pune trusturile de presă în slujba interesului politic sau al interesului de a denigra justiţia. Şi cred că este pe bună dreptate o astfel de observaţie. N-am constatat ca acest raport pe care îl menţionaţi să fi spus că statul controlează presa. Nu, privaţii, şi adesea o folosesc în interes propriu".

Întrebat dacă, atunci când vorbeşte despre presă, se referă la patroni şi nu la jurnalişti, preşedintele a precizat: "Categoric, la patroni şi la jurnalişti care se supun, ce să facă? Că nu patronii vorbesc. De regulă, vorbesc jurnaliştii".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218